• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağalı balıkçılara liman artık dar geliyor

Aliağalı balıkçılara liman artık dar geliyor
S.S. İzmir Bölgesi su ürünleri kooperatifler Birliği Başkanı ve Aliağa Su Ürünleri kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz, Aliağa balıkçı limanında sorunların çok olduğunu söyledi.

S.S. İzmir Bölgesi su ürünleri kooperatifler Birliği Başkanı ve Aliağa Su Ürünleri kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz, Aliağa balıkçı limanında sorunların çok olduğunu belirtti. Liman ile ilgili sorunların giderilmesi için, ilgili Bakanlığın, bir an önce çözüm sağlamasını isteyen Kooperatif Başkanı Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: ‘’Kooperatifimizde 24’ü Birliğe kayıtlı olmak üzere 70 üye bulunmaktadır. Bunlardan 45 inde tekne mevcuttur. Tarım Bakanlığının yeni sözleşmesi gereği, teknesi olanlara üye kaydı yapılıyor. Daha önce teknesi olup ta satmış olanların ise üyeliklerini, müktesep hak olarak görerek devam ettiriyoruz’’.

LİMAN ALANI ARTIK YETMİYOR

Şu an balıkçı ve özel olarak içinde 95 tekneyi barındıran ve 11 Bin 844 metre kare yüz ölçümlü Aliağa balıkçı limanı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Büyük balıkçı gemilerinin giriş – çıkışlarda ve manevralarda zorlandığını ileri süren Başkan Kemal Yılmaz, sözlerine ‘’ Endüstriyel balıkçılar, balıklarını her limana indiremez. İzmir de belli limanlar belirlenmiştir. Bunlardan biri de Aliağa balıkçı limanıdır. Aliağa limana günde en az 100 olmak üzere Bin kasa balık gelir ve dağıtılmak üzere indirilir. Balıklar, ancak nakil belgeleri(menşei) olan kamyonlar tarafından sevk edilirler. Onun içindir ki, ilgili Makamlara müracaat ederek, bu limanın genişletilerek, derinleştirilmesini ve yüz ölçümünü iki kat daha artırılmasını istedik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından görevliler geldi ama, sonuç çıkmadı. Bu konu için Hükümet’ten destek ve yardım bekliyoruz’’.

GÜZEL HİSAR ÇAYINA S.O.S

Aliağa’nın arıtma tesislerindeki atıkların Güzel Hisar Çayına yönlendirildiğini ve dolayısı ile bu atıkların, denize ulaşması sonucu balıkların zarar gördüğünü bildiren Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz ‘’ Güzel Hisar çayı en kısa zaman içinde koruma altına alınmalıdır. Bir de aşırı yağışlar sonucu ilçe merkezindeki kanalların dolması ve evsel atıkların ve deterjanların, lagarlardan taşarak denize ulaşması, denizi kirlettiği gibi deniz ürünlerinin verimliliğini azaltıyor’’

PLAJ + ORGANİZE BÖLGESİ VE SANAYİİ = BALIK ÖLÜMLERİ

Aliağa'daki, deniz ile ilgili sorunlarının yalnızca, Güzel Hisar çayı veya evsel atıklardan oluşan deniz kirliliği olmadığını sözlerine ekleyen Yılmaz ‘’ Balıklar ve kıyı balıkçılığı için, tehdit unsuru olan yerlerin başında ise Tüpraş, Petkim, Ege Gaz, Nemrut Limanı gibi özel güvenlik tedbiri alınan işletmeler geliyor . Bu işletmelerin getirdiği yasaklarla kıyı balıkçılığı bitiriliyor. Oysa denizler için en büyük felaketi ise bu işletmeler getiriyor’’ dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim