• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İnternet ve NASA bilgilerindeki eksiklikler

Kpt. MESUT AZMİ GÖKSOY

İnternetten ve NASA’dan zaman zaman aldığımız bazı bilgilerde ihtilafa düşüyoruz.

Jeodinamik-jeofizik bilgileri ülkelere ve bilimsel araştırma kurumlarına göre birbirini tutmayan bilgiler ediniyoruz.

Örneğin; bir kuruma göre dünyanın manyetik kutuplarının 70 milyon yılda 171 defa değiştiğini ve bunun 300 bin yılda bir olduğunu ve bunun 100 yıl sürdüğü iddaa ediliyor. Bir kuruma göre de 4.5 milyar yılda 200 defa gerçekleştiği ve bunun 300 bin yıl sürdüğü ileri sürülüyor.

Bana göre de eğer dünynın varoluşu 4.5 milyar yıl önce gerçekleşmiş olacağı ve manyretik kutupların oluşmasının 100 yılda oluşamayacağı yönünde aksi halde uzun yaşayan bir insanın bunu gözlemleyebileceğidir ve bunun da mümkün olması hemen hemen mümkün olamaz.

Buzul Çağı’nda bir çınar eken insan, o çınarın büyüdüğünü görmesi mümkün mü? Ve çınarın hangi yöne doğru büyüyeceğini nasıl gözlemleyecek, çınarın kökünü buzlar arasında mı arayacak.

Kutupların yeni dönüşümü biraz gecikmesine rağmen oldukça yaklaştı.Bu dönüşümler hemen aniden olmuyor. 100 bin yıllık bir zaman diliminde gerçekleşiyor ve farkedilmesi mümkün olmsyıp sadece iklim değişiklikleri ile anlaşılabiliyor. Su andaki iklim değişiklikleri de hava kirliliği ve enerji santrallerine bağlanıyor. İnsanoğlunun gücü iklimi değiştiremez.

Örneğin, özellikle Ruslar’ın Kuzey Kutbu’nda buzullar üzerindeki çalışmaları. Parçalanan buzulların dünyanın eksen sapması nedeniyle gelen güneş ışınlarının sçı değiştirmesi nedeniyle daha etken olasrak buzulları eritmesi de dünyanın eksen sapmasının da kuzey kutbunun biraz daha ısınması vebiraz daha manyetik kutuptan uzaklaşmasıdır. Bu olaylar da kutupların yer değiştirmesinin yaklaştığının göstergesidir. Ancak internetten alınan bilgilerin farklı olması bizleri biraz şaşırtmaktadır.

Gelelim NASA’nın yanlış bilgilerine; Amerika’da kurulan yeni bir tarikatın “dünya düzdür” sloganına inananTürkiye’de de 6 milyon müritleri ve dernekleri olduğunu duymuştum. NASA, “Bu inanış nedeniyle dünya yuvarlaktır” açıklaması yaptı. Ancak NASA da bu açıklaması ile dünya bilimini 500 yıl geriden takip ettiğini ngöstermiş oldu.

NASA’da çalışan Sayın Tarihçi Yazar Selim Soylu’nun desteği ile NASA’ya yazdığım; “Lütfen milleti şaşırtmayın, çünkü dünya ne düzdür ne de yuvarlaktır. Dünya 16 köşeli bir kara parçasıdır, 600 deniz mili mesafeye kadar dünyanın yuvarkaklığı etkili olmaz bütünsel olarak yuvarlaktır. Dünya bütün olarak asla düz değildir ve bu 1513 yılında ünlü TÜRK bilim adamı kaptan PİRİ Reis tarafından çizilip kanıtlanmıştır. Bu bilgiyi de Selim Soylu dünyaya açıklayıp kanıtlamıştır. Nasa 2006 yılında uzaya bir uydu göndererek uyduda simülasyon yaparak dünyayı ekrana getirip üzerinden bütün atmosferi ve denizleri silerek baktıklarında geriye 16 köşeli bir kara kalmıştır. Selim Soylu gibi bir Tarihçi-Yazar ve bilim adamını NASA’ya kaptırdığımız için de her zaman üzülmüşümdür. Amacım NASA-İnternet gibi büğyük kuruluşları ve oralara bilgi aktarımı yapanları eleştirmek değil, takipçileri daha dikkatli olmaları konusunda uyarmaktır.” mesajımdır.

Kaynak: 1-Pirı Reisin HARİTASININ ŞİFRESİ—BY SELİM Soylu

                 2-ÖZEL ARŞİV – Mesut Azmi Göksoy              

Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim