• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Denizcilik tarih kültürü

Kpt. MESUT AZMİ GÖKSOY

Hollywood yıldızlarından Sylvester Stallone namı değer Rambo’nun son iddiası;

Rambo reankarnasyon inancına göre daha önce 4 sefer değişik kişiliklerle dünyaya geldiğini ve daha önce de Fransa’da bir Nobleman olarak dünyaya geldiğini ve Fransız ihtilalinde başının giyotin ile kesilerek öldürüldüğünü  daha sonra da şimdiki bu isim ile tekrar dünyaya geldiğini iddia ediyor. Ünlü Hipnotizmacı Morey Benstein kendisi ile bir seans yaparak Rambo’yu ipnotize ederek, uyutuyor ve uzun süreli yaptığı sorgulamalar ile tamamıyla gerçek söylediğini rapor ediyor. Herhangi bir kanıt yok ancak sorgulama, bir heyet nezdinde yapıldığından sonucu doğru olarak kabul ediliyor. Daha sonra  ünlü psikolog Helen Wambah 1960 yılı sonlarında 10 yıl süre ile bu tür reankarnasyon iddiaları olan 1088 kişinin ailelerinin de onayını alarak kendilerini hipnotize ediyor ve bu kişilerin verdikleri bilgiler nezdinde daha önce yaşadıkları kişilikleri ve kendi ifadeleri ile yaşadıkları yerlerde yaptığı araştırmalar sonucunda şaşırıp kalmış ancak kamuoyu üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler nedeniyle açık olmayan bir rapor hazırlamıştır. Araştırma sonucu önceki yaşamların 49.4 ‘ü kadın olarak, yüzde 50.6’sı erkektir. Toplamının yüzde 100 oluşunu otoriteler, bunun biyolojik bir denge olduğuna karar vermişler. 

Bu geçmişte yaşanan hayatlar hakkında diğer bir çarpıcı iddia da merhum İngiliz prensesi Ms.Diana’nın hayatta iken daha önce birkaç defa yaşadığını iddia etmesi ve bunun kayıtlara girmesi. Henüz hayatta iken bir seferinde daha önce 1935 yılında Japonya’nın deniz kenarında Muttra bölgesinde küçük bir kasabada iki çocuklu adı Ludgi olan bir kadın olarak yaşadığını ve kaza ile limanda öldüğünü ifade etmiş ve daha sonra bu bölgede Hipnotizmacı Morey Bernstein, yaptığı araştırmada gerçekten orada adı Ludgi olan iki çocuklu bir kadının yaşadığını ve limanda öldüğünü tespit ediyor.

Dünya denizcilik tarihinin en büyük efsanelerinden biri olan ve hakkında pek çok film çevrilmiş ve kitaplar yazılmış olan ve 15.asırda gemideki arkadaşları tarafından denize atılarak öldürülen denizcilik tarihinin en uğursuz insanı olarak Kabul edilen Davy Jones hakkında da reankarnasyon ile ilgili olarak espriler türetilmeye başlanmış şöyle ki; Davy Jones denizde boğularak öldükten sonra okyanuslar dibinde cehennem benzeri bir dünya kuruyor ve bu cehennem benzeri yerin ismi Davy Jones Locker olarak biliniyor. Denizde ölen denizcileri, D.Jones intikam için direct olarak kendi locker’ine  alıp onlar en ağır işkenceleri yapıyor. (Denizcilerin okyanuslar dibindeki meçhul cehennemi)

Etrafta uğursuzluğuna inanılan insanlara, senin daha önceki hayatında  galiba adın Davy Jones’du diye takılmalar. Hatta denizde fırtınaya  yakalanan eski denizcilerin eyvah! Davy Jones’u uyandırdık galiba dedikleri olur. Batan bir geminin ölen personelinin de Davy Jones Locker (store)’ine gittiler diye mırıldanılır. Denide ölüp de cesedi bulunamayan her denizcinin gittiği yerin orası olduğuna inanılır.

Kaynak : Hamlyn History-Supernatural – Karen Farrington, Hamlyn Limited-London,1997 ; Salty Dog Talk, by Brill Beavis and Richard G.Mccloskey, Adlard Coles Nautical,Britridh L,brary-1983.       

mesut_1.jpgmesut_2.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim