Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette, denizcilik eğitimi ve istihdamına yönelik iş birliği konuları ele alındı.
Ziyarete, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Eğitim ve İstihdam Komisyonu Başkanı Teoman Mustafa Akyol, Başkan Yardımcısı Cihat Yavuz Güler, Komisyon Üyesi Orhan Semih Dinçel, Eğitim Müdürü Mustafa Bahadır Küçük, Tatvan Liman Başkanı Yusuf Yılmaz ile Van Piri Reis Denizcilik Lisesi Müdürü Aziz Öztürkçü katıldı.
Toplantıda, denizcilik eğitiminin geliştirilmesi, sektörde istihdam olanaklarının artırılması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu. Van TSO yönetimi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgesel kalkınma açısından bu tür temasların önemine dikkat çekti.
DENİZ HABER AJANSI
































