• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

UZMAR yaz dönemi tatbikatlarına başladı

UZMAR yaz dönemi tatbikatlarına başladı
UZMAR'ın koordinatörlüğünde, Aliağa Nemrut Koyu’ndaki kıyı tesisleri, yaz dönemi acil müdahale tatbikatlarının icrasına başladı.

UZMAR ve Aliağa Nemrut Koyu’ndaki kıyı tesisleri yaz dönemi acil müdahale tatbikatlarının icrasına başladı.

Aliağa Nemrut Koyunda yetkili teşkilat olan UZMAR Uzmanlar Denizcilik Tic. ve San. Ltd. Şti. Koordinatörlüğünde, bölgede faaliyet gösteren Liman İşletmeleri ve Nakliyecilik Sanayi Ticaret A.Ş., BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., NEMPORT Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş, PETKİM Petrokimya Holding A.Ş kıyı tesislerinin bir araya gelmesiyle deniz kirliliğine karşı 16/05/2013 tarihinde ortak bir acil müdahale tatbikatı yapıldı.

Senaryo kirlilik; Nemrut koyu girişinde tanker ile kuruyük gemilerinin çatışması sonucu oluştu. UZMAR ve 5 kıyı tesisinin ortak olarak gerçekleştirdiği tatbikat, 3 ayrı noktada engelleme bariyerleri serilerek geniş çaplı bir alanda başladı ve kontrol altına alınan kirliliğin sıyırıcılar vasıtasıyla toplanmasıyla tamamlandı.

Tatbikat, UZMAR Denizcilik Baş Kılavuz Kaptanı Mehmet TOGAY’ın Genel Koordinatörlüğü ve Kılavuz Kaptan Barbaros ERGEZGİN ile PETKİM Liman ve Gümrük Hizmetleri Yöneticisi Murat İbrahim ILGAZ’ın operasyonel liderliğinde icra edilip yaklaşık 2 saatte tamamlandı. Tatbikata; Aliağa Liman Başkanlığı, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aliağa Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve bölgede bulunan komşu kıyı tesisi yetkililerince gözlemci olarak katılımlar gerçekleşti.

Tatbikat senaryosu gereği, Nemrut Körfezi Demirleme Bölgesinde bulunan DERYA isimli tanker ile Nemrut Limanına giriş yapacak olan ve dümen arızası oluşan YILDIZ isimli kuruyük gemisi çatışması sonucunda bölgede fuel oil kirliliği meydana geldi. Gerekli bildirim ve bilgilendirmelerin ardından PETKİM kendi imkan ve kabiliyetlerini kullanarak limanının körfeze açılan kısmını şişirilebilir bariyeri ile BARKIN ve palamar botları vasıtasıyla tamamen kapattı. UZMAR Ekipleri ve ilgili 5 Kıyı Tesisi yetkilileri kısa sürede kirliliğe müdahale bakımından gerekli koordinasyonu sağlayarak müdahale stratejisini belirledi ve öncelikli olarak 200-250 metre çit bariyer LİMAŞ 1 adlı palamar botu ve UAMT 1 adlı zodyak botu vasıtasıyla Liman İşlt. ve Nak. San. Tic. A.Ş. iskelesinden İDÇ ve BATIÇİM iskelelerine doğru serildi. Bu faaliyetlere eş zamanlı olarak NEMPORT Limanında bulunan Şişirilebilir bariyer ve sıyırıcılar kaynakta müdahale için ALTUĞ Römorkörü üzerine yüklendi. Kirlilik kaynakta, UZMAR’a ait ALTUĞ ve B.YUNUS 4 adlı römorkörlerin U ve J konfigürasyonlarıyla kontrol altına alındı ve sıyırıcılar ile toplanarak römorkörün depolama tankına alındı. Toplanan atıklar PETKİM lisanslı Atık Kabul Tesisinde bertaraf ettirilmek üzere vidanjöre aktarılmasıyla tatbikata son verildi.

UZMAR’ın örnek koordinasyonu ve Aliağa Nemrut koyundaki kıyı tesislerinin mükemmel işbirliği sayesinde bölgede acil durumlara hazırlıklı olma ve müdahale bakımından kabiliyetlerin her geçen yıl daha da üst seviyelere yükseldiği bölgedeki sivil toplum ve tüm sosyal paydaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmakta ve destek bulmaktadır.

uzmar-tatbikat-(1).jpg

uzmar-tatbikat-(2).jpg

uzmar-tatbikat-(3).jpg

uzmar-tatbikat-(4).jpg

uzmar-tatbikat-(6).jpg

uzmar-tatbikat-(7).jpg

uzmar-tatbikat-(8).jpg

uzmar-tatbikat-(9).jpg

uzmar-tatbikat-(10).jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim