• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Uzaklar II gemisi artık çok yakınımızda

Uzaklar II gemisi artık çok yakınımızda
Uzaklar Antarktika" projesi için, 14 metrelik tekneleri 'Uzaklar-II' ile ikinci kez çıktıkları dünya turundan 29 Kasım Perşembe günü denize açıldıkları nokta olan Marmaris'te sona eriyor.

 "Uzaklar Antarktika" projesi için, 14 metrelik tekneleri 'Uzaklar-II' ile ikinci kez çıktıkları dünya turundan 29 Kasım Perşembe günü denize açıldıkları nokta olan Marmaris'te sona eriyor.

2008 yılında denize açılan Kaptan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, 2012 Ocak ayının başında Ateş Toprakları'nın güney ucundaki Puerto Williams'dan Horn Burnu'nu ikinci kez dönerek, 500 mil uzaktaki Antarktika ana karasına Şubat ayının ilk haftasında ulaştılar. Atasoy ve Karasu, Antarktika'ya giden ilk Türk denizcileri olarak Türk bayrağını Şili'ye ait üssün komutanına teslim ettiler.

Antarktika'da buzullar arasında ilerleyip, insansız ve ıssız limanlarda demirleyerek 6 hafta geçiren Uzaklar-II ekibi, penguenler, balinalar, albatroslarla zenginleşen Antarktika yaşamını da, teknelerine özel olarak yerleştirilen, tam donanımlı 3HD kamera ile kayda aldılar. Uzaklar-II'nin Antarktika yolculuğu 23 Mart 2012'de, Arjantin'in en güney ucundaki Ateş Toprakları'nda,Ushuaia Limanı'nda sona erdi.

Fırtınaların savurduğu, buz dağlarıyla kaplı dünyanın bu en tehlikeli sularında, Türk yapımı teknesini, Türk bayrağı ve Türk mürettebatı ile Antarktika'ya ulaştıran ilk Türk denizci unvanını alan kaptan Osman Atasoy, dönüş için Mayıs ayında rotasını Atlas Okyanusu'na çevirdi. Uzaklar-II ekibi, güney yarıkürede başlayan kış mevsimi ile hızla sertleşen hava koşulları nedeniyle uzun süre Falklandlar'da beklemek zorunda kaldı. Kaptan Atasoy, Temmuz'un başında Ekvator'a doğru yola çıktı. Kükreyen Kırklar'da fırtınalarla boğuşan ekip, netameli Doldrumlarda da rahat nefes alamadı. Boralar ve sağanaklarla dolu zorlu okyanus geçişini, hiç durmadan, 53 günde tamamladı. Cebelitarık'ı geçen ve Akdeniz'de ilerleyen Uzaklar-II'nin rotası şimdi Marmaris. Kaptan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, 3.5 yılda toplam 22 bin deniz milini dümen sularında bırakmış olarak Türkiye'ye dönüyor. Uzaklar-II teknesi kaptanı Osman Atasoy ve kız arkadaşı Sibel Karasu 29 Kasım 2012 Cuma günü Marmaris'te olacaklar.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
27 Kasım 2012 Salı 10:13
Uzaklar II gemisi
Bütün sivil toplum kuruluşları Sayın Osman Atasoy'u ve arkadaşı Sibel Karasu'yu Marmaris'te karşılamadırlar. Onlara ödüller vermelidrler.Güney Kutbuna giderek bayrağımızı orada dalgalandırmaları olağanüstü bir başarı ve şereftir. Amatör denizcilerin bunu başarması ayrıca çok anlamlı ve değerlidir. Gazaları mubarek olsun. Allah selamet bversin. www.refikakdogan.com
94.54.98.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim