Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan ve Eskihisar-Yalova arasında ulaşımı sağlayan feribot iskelesi, yeni düzenlemelerle daha işlevsel hale getirilecek. Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından işletilen mevcut iskeleye yapılacak ilavelerle kapasitenin artırılması hedefleniyor.
Proje kapsamında iskeleye 3,80x3,80 metre boyutlarında toplam 4 adet dolfen eklenecek. Bu dolfenlerin birbirine bağlanması için ayrıca 74 metre uzunluğunda bir “kedi yolu” (yürüyüş bağlantısı) inşa edilecek. Bu ilavelerle birlikte iskele toplamda 120 metre uzunluğa ulaşacak.
Genişletme çalışmaları tamamlandığında, 1200 DWT büyüklüğündeki feribotlar da rahatlıkla iskeleyi kullanabilecek. Yaklaşık 20 milyon 600 bin TL bütçeyle gerçekleştirilecek olan proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Bu kararla birlikte çevresel etkiler açısından ek bir değerlendirme süreci olmadan uygulamaya geçilebilecek.
Eskihisar iskelesi, hem şehirlerarası ulaşımda hem de bölge trafiğini rahatlatma açısından önemli bir rol üstleniyor. Yapılacak bu genişletme ile iskeledeki yoğunluk azaltılırken, feribot operasyonlarının da daha hızlı ve güvenli yürütülmesi amaçlanıyor.
DENİZ HABER AJANSI


































