• BIST 11007.37
  • Altın 5752.256
  • Dolar 42.5265
  • Euro 49.5266
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

ABD'den Türkiye merkezli enerji şirketine yaptırım

ABD'den Türkiye merkezli enerji şirketine yaptırım
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, ABD'nin Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye merkezli bir yaşa dışı İran finansal ağına yaptırım uyguladığını açıkladı.

ABD, Washington yönetiminin Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye merkezli yasa dışı bir İran finansal ağına yaptırım uyguladığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"ABD Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye merkezli yasa dışı bir İran finansal ağına yaptırım uyguluyor. İran petrol ticaretinden elde edilen bu fonlar, on yıllardır İran'ın terörist vekillerini destekleyen İslam Devrim Muhafızları'na fayda sağlamakta."

HAZİNE BAKANLIĞI, ŞİRKETİN İSMİNİ AÇIKLADI

ABD Hazine Bakanlığı’nın sitesinde yer alan duyuruya göre Türkiye’den Pulcular Enerji isimli bir şirket, 2024 yılında İran Devrim Muhafızları’ndan milyonlarca dolarlık petrol satın aldı.

Şirketin bu alımları, İran Devrim Muhafızları’nın yanı sıra Hizbullah’a ait bir şirket ile koordine ettiği belirtildi.

Pulcular Enerji’nin İran petrolü için ödemeyi ağırlıklı olarak Hong Kong merkezli paravan şirketler ve kurye ile yoluyla yaptığı vurgulandı.

Açıklamada Hong Kong merkezli Amito Trading Limited isimli şirketin Pulcular Enerji'nin İran'dan petrol alımlarını kolaylaştırmak için bir paravan şirket olarak kullanıldığı ifade edildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim