• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Ulusal Denizkızı Kongresi 28 Nisan'da Antalya'da başlıyor

Ulusal Denizkızı Kongresi 28 Nisan'da Antalya'da başlıyor
1999 yılından beri farklı okulların öğrencileri tarafından organize edilen, bu yıl 28 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında DÖDER tarafından gerçekleştirecek 17. Ulusal Denizkızı Kongresi, Antalya / Belek’te

Medya sponsorları arasında Deniz Haber Ajansı'nın bulunduğu ve 28 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında DÖDER tarafından gerçekleştirecek 17. Ulusal Denizkızı Kongresi, Antalya/ Belek’te bulunan Green Max Hotel’de 28 Nisan Perşembe Günü 14.30’da yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Ardından Açılış Kokteyl’i ile devam edecek. DÖDER, Kongre açılış töreni ve kokteyline tüm denizcilik ve gemi inşaatı sektörü davet ediyor.

Her sene düzenlenen Ulusal Denizkızı Kongreleri, 1999 yılından beri farklı okulların öğrencileri tarafından organize edilen, Türkiye’de gemi inşa, denizcilik, liman işletme gibi sektörümüze hizmet edecek olan gençlerin öğrencilik yıllarında buluşmalarını sağlayarak, birbirleri ile fikir alışverişinde bulunmalarını, belirlenen konularda beyin fırtınası yapmalarını, öğrencilerin sektör temsilcileri, akademisyenler ve devlet kademesinden yetkililer ile buluşmalarını sağlayarak, onlara yeni ufuklar açmayı amaçlıyor.

Denizkızı Kongrelerinin her sene yapılıyor olması, bu sürdürülebilirliğin çatısı altında öğrencileri her sene bir araya getirmekte, farklı okullarda aynı bölümleri okuyan kişiler okulları arasında köprü kurmakta, diğer okulların sorunları veya gelişmelerinden haberdar oluyorlar. Denizcilik, gemi inşa, liman işletme gibi sektörel bölümlerde okuyan öğrenciler devlet kademesinden yetkililer ile bir araya getiriliyor, verilen seminerler ile doğrudan sorunlarını iletebilme veya sektörün durumunu gözlemleyerek farkındalık yaratılması adına bilgi sahibi olunuyor.

Sektör temsilcilerinin, armatörlerin veya yan sanayinin, kongremizde vermiş olduğu seminerler ile öğrenciler sektörü birinci ağızdan dinleyerek kendilerine yarar sağlamakta.Belirlenen belli başlı konularda öğrenciler çalıştaylar veya sunumlar yapmakta, birbirlerine bilgi aktarımında bulunmakta veya ortak sorunları hep bir ağızdan dile getirme fırsatı bulmaktadırlar.Kongrede gerçekleşecek olan sosyal faaliyetler ile de öğrencilerin bu birliktelikte kaynaşmaları, farklı şehirlerden dahi olsa aynı sektöre hizmet edecek öğrencilerin arasında bir bağ kurulması amaçlanıyor.

1999 yılında ilk kez yapılmış ve Denizci Öğrenciler Derneği’nin temellerinin atılmış olduğu Ulusal Denizkızı Kongresi, o günden bu güne kadar her sene aralıksız olarak yapılmış, son derece önemli kazanımlar alınmıştır. Öğrencilerin ilgisini çekmeye, sektörden veya akademisyenlerimizden olumlu tepkiler almaya ve basında kendinden söz ettirmeye devam etmekte olan kongrelerimiz destekçilerimizin de katkıları ile her sene yapılmaya aralıksız olarak devam edecek.

Bu arada DÖDER'in düzenlediği Ulusal Denizkızı Kongresi'ne  UZMAR,  IMEAK Deniz Ticaret Odası, Turkish Bunker Association, Med Marine A.Ş, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, Türk Loydu, GİSBİR (Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği), Türkiye Denizcilik Federasyonu ve Mustafa Zorlu destek veriyor. Kogreye Deniz Haber Ajansı da medya sponsoru olarak destek sağlıyor.

afis-007.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim