• BIST 12270.18
  • Altın 6541.96
  • Dolar 49.0741
  • Euro 55.2376
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

İlkfer’den ‘Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri’ sergisi

İlkfer’den ‘Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri’ sergisi
İlkfer Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi’nde açılan “Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri" sergisinde 12 sanatçının eserleri yer alıyor.

Pendik’teki İlkfer Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi’nde açılan “Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri”, on iki sanatçının denize bakışını bir araya getiriyor. Salty & Fancy Nautical Art Studio’nun hazırladığı sergi, denizin yüzeyinden su altı yaşamına ve insanların denizle ilişkisine uzanan bir seçki sunuyor.

Deniz, “Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri”nde katmanları arasında dolaşılan bir coğrafyaya dönüşüyor. Epoksi çalışmalar suyun yüzeyini betimlerken, ardından gelen batimetrik haritalar izleyiciyi derinliklere yönlendiriyor. Böylece serginin rotası, görünür yüzeyden su altındaki topoğrafyaya doğru ilerliyor.

Denizin coğrafyasını izleyen bölümde su altı yaşamı ve sanatçıların kişisel yorumları öne çıkıyor. Resim, heykel, cam, seramik, epoksi ve batimetrik rölyeflere, Japonya kökenli balık baskı tekniği gyotaku ile üretilen eserler eşlik ediyor. Yarım gövde tekne modelleri ve tersane resimlerine gelindiğinde ise odak deniz canlılarından insanın denizle kurduğu ilişkiye ve burada bıraktığı izlere kayıyor.

Resimde Bülent Yavuz Yılmaz, Elif Yılmaz ve Koenraad Marinus Van Lier; heykelde Kadir Canbek ve Okan Ünal seçkiye katılıyor. Sezai Akboğa hem resimleri hem de heykelleriyle yer alıyor. Defne Kehya’nın epoksi rölyefleri, Deniz Bora’nın gyotaku ve batimetrik rölyefleri, İmran İlter, Lerzan İlter ve Günce Özdinç’in seramikleri ile Gonca Pekdemir’in cam çalışmaları serginin diğer eserleri arasında bulunuyor.

Yeni binasındaki ilk sergi için kapılarını açan İlkfer Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi, “Derinliğin Geometrisi, Denizin Bedenleri”ni ağırlıyor. Merkez, süreli sergilerin yanında Türk resminin farklı dönem ve kuşaklarından yaklaşık 200 eserin bir araya getirildiği İlkfer Koleksiyonu’nu da izleyiciyle buluşturacak.

Koleksiyonun arkasında, İlkfer Grup’un Kurucu Ortağı İlker Meşe’nin yıllardır sürdürdüğü sanat ilgisi ve tercihleri bulunuyor. Merkezin kalıcı seçkisi böyle şekillenirken, İlkfer Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi farklı sanatçıları ve üretim alanlarını buluşturacak süreli sergiler düzenlemeyi hedefliyor.

Sergi; 9 Ekim 2026 Cuma gününe kadar Pendik Güzelyalı Mahallesi’ndeki Gümüşsu Sokak No 2’de yer alan İlkfer Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim