• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türkiye, sadece deniz, kum, güneş değil

Türkiye, sadece deniz, kum, güneş değil
Türkiye'de, golf sahaları, hava sporları, tüplü dalış, deniz (cruising) ve mağara gezileri de tatiline hareket katmak isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.

Deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra tarihi ve doğasıyla farklı tatil alternatifleri sunan Türkiye'de, golf sahaları, hava sporları, tüplü dalış, deniz (cruising) ve mağara gezileri de tatiline hareket katmak isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.

Dünyanın en önemli 10 turizm destinasyonundan biri olan Türkiye, sahilleri, tarihi, doğa ve inanç turizminin yanı sıra turistik aktiviteleriyle de öne çıkarıyor.

Adı, son yıllarda daha çok duyulmaya başlasa da Türkiye'de golf sporunun geçmişi 19. yüzyılın sonlarına dayanıyor. İlk golf sahası 1895'te açılan Türkiye'de, bugün birinci sınıf 15 tesiste hizmet veriliyor.

Golf meraklılarının gözdesi Belek'te yer alan büyüklüğü ve zorluğu birbirinden farklı 12 saha, her düzeydeki golfçüye hitap ediyor.

Belek'in yanı sıra Muğla, İstanbul Silivri ve Kemerburgaz'da da uluslararası yarışmalarda kullanılabilecek nitelikte golf sahaları bulunuyor.

Antalya, İstanbul ve İzmir'de 2'şer, Mersin'de 3 ve Muğla'da 1 olmak üzere 10 golf sahasının yapımı da devam ediyor.

-Hava sporları-

Tatilde özgürlüğünün tadını hava sporlarıyla çıkarmak isteyenler, Fethiye'de Babadağı, Pamukkale'de Çökelen Dağı'nı tercih ediyor.

Babadağı, nisan ayından ekime kadar yamaç paraşütüne elverişliyken, Çökelen Dağı'nda yıl boyunca yamaç paraşütü yapılabiliyor. Ayrıca Antalya-Kaş, Isparta, Erzincan, Eskişehir, Erzurum, İzmir, Bolu da hava sporlarına elverişli diğer şehirler arasında yer alıyor.

-Dalış-

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye, dalış sporu tutkunlarının tercih ettiği ülkelerin başında geliyor.

Farklı ilgi alanlarına yönelik dalış noktalarıyla, su altının cazibe merkezlerinden olan Türkiye'de, ünü giderek yayılan "soğuk mağara"yı keşfetmek, 2. Dünya Savaşı'nda denizin derinliğine gömülen İtalyan 3 pervaneli savaş uçağını veya antik Likya uygarlığı kalıntılarını görmek, ahtapot, müren, deniz foku hatta yunuslarla yan yana yüzmek isteyenlere farklı seçenekler sunuluyor.

-Mağara turizmi-

Türkiye'de büyük yer altı göllerine, sarnıçlara, sarkıt ve dikitlere sahip yaklaşık 40 bin mağara bulunuyor. Mağara oluşumları bakımından önemli karstik alanlar Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Konya, Karaman, İçel ve Adana'yı kapsayan Batı ve Orta Toros dağ kuşağında yer alıyor.

Magaralara ilişkin çalışmalar yapan yerli ve yabancı araştırmacılar, şimdiye kadar 800 mağarayı belgelendirdi. 30 civarında mağara turizme kazandırıldı.

Ağrı'da Buzluk Mağarası, Antalya'da Damlataş, Dim, Karain, Yalandünya mağaraları, Çankırı'da Tuz Mağarası, İçel'de Cennet Obruğu, Dilek Mağarası, Eshab-ı Kehf Mağarası, İzmir'de Yediuyurlar Mağarası, Kahramanmaraş'ta Eshab-ı Kehf Mağarası, Tokat'ta Ballıca Mağarası, Zonguldak'ta Cehennemağzı Mağarası turistlerin ilgisini en çok çeken yer arasında bulunuyor.

-Mavi yolculuk-

Romantizm, macera ve eğlenceyi aynı anda sunan mavi yolculuklarla, turistler edebiyata, müziğe ve güzel sanatlara ilham veren sahil şeridini, tablo gibi körfezleri, antik kentleri ve ıssız koyları görebiliyor.

Genellikle Bodrum'da başlayan ve Antalya limanında sonlanan seyir kapsamında, Sunday Times tarafından dünyada en iyi seçilen Kaputaş Koyu ile Patara kumsalı da görülebiliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim