• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türkiye Kruvaziyer Platformu, ABD'de

Türkiye Kruvaziyer Platformu, ABD'de
İzmir Ticaret Odası (İZTO) öncülüğünde kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, 11-14 Mart 2013 arasında ABD'nin Miami şehrinde düzenlenen Cruise Shipping Fuarı'na katıldı.

TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU, CRUISE SHIPPING FUARINA KATILDI

İzmir Ticaret Odası (İZTO) öncülüğünde kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, 11-14 Mart 2013 arasında ABD'nin Miami şehrinde düzenlenen Cruise Shipping Fuarı'na katıldı.

Fuarda platformun çatısı altındaki İzmir, İstanbul, Trabzon, Alanya, Çanakkale, Mersin, Çeşme, Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanlarıyla kruvaziyer şirketlerinin temsilcilerinden oluşan 27 kişilik heyet yer aldı. Platform kruvaziyer limanları, kurumları ve şirketlerini biraraya getiren yapısıyla büyük ilgi gördü.

Heyette bulunan İZTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, "Fuara katılan yabancı firmaların temsilcileri, ilk defa kruvaziyer sektörünün Türkiye'deki tüm aktörlerini birarada görmüş oldu. Bu onların büyük ilgisini çekti" dedi.

Eskinazi, dünyanın ileri gelen kruvaziyer şirketleri arasında yer alan Norwegian Cruise Line CEO'su Kevin Sheean, Royal Caribbean Cruise Line Başkan ve CEO'su Richard E.Fain, Holland America Line Başkan ve CEO'su Stein Kruse, Silversea Cruise Başkanı ve Avrupa Kruvaziyer Konseyi Başkanı Manfredi Lefebre D'ovido'nun yanısıra Silversia Cruise, Seadream Yacht Club, Prestige Cruise Holidays, Carnival Cruise Line ve Crystal Cruise şirketlerinin temsilcileriyle görüştüklerini aktardı. Temasların son derece verimli geçtiğini söyleyen Eskinazi, "Hepsine yeni kurulan platform ve yapısı hakkında bilgi verdik. Gerek İzmir Limanı gerekse diğer limanlarla ilgili her türlü şikayet ve taleplerini platforma iletebileceklerini söyledik.

Görüştüğümüz firma yöneticileri de tüm kruvaziyer limanlarının şirketlerin tek çatı altında olmasından büyük memnuniyet duyduğunu, zira pek çok limanda benzer sorunlar yaşadıklarını, bunları tek bir kuruma iletmeleri halinde daha çabuk sonuca ulaşacaklarına inandıklarını belirtti." diye konuştu. Jak Eskinazi, İzmir'e seferleri olmayan Prestige Cruise, Celebrity Cruises ve Viking Ocean Cruies şirketlerinin yetkilileriyle de görüşerek davet ettiklerini söyledi.
 
'ARTIK HEM CAZİP HEM DE GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ'

Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı ve İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise platformun kurulmasının ardından ilk olarak Fransa'nın Marsilya şehrinde düzenlenen kruvaziyer fuarına katıldıklarını hatırlattı. Bu sefer de Miami'deki fuarda yerini aldığını kaydeden Demirtaş, "Bu katılımla birlikte Türkiye Kruvaziyer Platformu'nu, sektördeki tüm oyuncularına tanıtmış olduk." dedi. Türkiye'nin sektörde hızla ilerleyen ve büyüyen bir ülke olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Karadeniz'e açılmak isteyen, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de yeni rotalar arayan şirketler için de büyük bir cazibe merkezi olduğunu vurguladı. Demirtaş, "Artık cazip bir ülke olduğumuz kadar güçlü de bir ülkeyiz, çünkü sektörün tüm oyuncuları olarak birlikte temsil ediliyoruz. İçeride rekabetimiz olabilir ama dışarıda birlikte hareket ediyoruz. Miami'de firmaların Türkiye'ye yönelik taleplerini ve şikayetlerini aldık. Bunların üzerinde platform olarak çalışıp ilgili kurumlara ileteceğiz. Bundan sonra da platform olarak benzer tanıtım çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim