• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Torunlar Galataport ihalesine göz kırptı

Torunlar Galataport ihalesine göz kırptı
Teklif verme süresi ay sonunda bitecek Galataport ihale için şartname alan Torunlar GYO 'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de artık öyle kolay, ucuz lokma olmadığını söyledi.

Teklif verme süresi ay sonunda bitecek Galataport ihale için şartname alan Torunlar GYO 'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de artık öyle kolay, ucuz lokma olmadığını söyledi.

"Salıpazarı Liman Sahası" olarak 30 yıl süreyle tekrar ihaleye çıkarılan Galataport alanı için sona yaklaşılırken, Torunlar da, ihaleye girmeyi planladığını açıkladı. Mehmet Kutman'ın sahibi olduğu Global Holding'in, İsrailli Sami Ofer ortaklığı ile 2005'te kazandığı ancak ihalesi 2006'da Danıştay tarafından iptal edilen Galataport'a yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcı ve fonun ilgi göstermesi bekleniyor. "İşletme hakkının devri" yöntemiyle özelleştirilecek Salıpazarı Liman Sahası ihalesi için son teklif verme süresi 30 Nisan 2013 olarak belirlendi.

'Her an her şey olabilir'

Bu arada, "Salıpazarı Liman Sahası" adıyla 8 yıl aradan sonra ikinci kez gerçekleştirilecek ihale yine mahkemelik oldu. TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul şubelerinin ortak açtığı davada projenin yürütmesinin durdurularak iptali isteniyor. Dünya gazetesinin haberine göre İhale şartnamesi alan Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, ihale için kısa bir süre kaldığını ifade ederek, "Eğer hazırlanabilirsek ihaleye girmeyi düşünüyoruz. (Tek başımıza ya da ortakla mı ) Her an herşey olabilir. 30 Nisan'a daha zaman var. Son dakikaya kadar herşey olabilir. Konuştuğumuz birileri var" diye konuştu.

Türkiye'de nöbetçi itirazcılar var'

İhaleye girmemenin de ihtimal dahilinde olduğunu belirten Torun, ilk ihaleden bu yana şartların çok değiştiğini, o zaman öngörülen gelişmeler ve fiyatın çok farklı olduğunu söyledi. Türkiye'nin her geçen gün değiştiğini ifade eden Torun, Türkiye'de artık ihalelerin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Torun, "Çünkü artık Türkiye'de çok müteşebbis bir yatırımcı kitlesi ve kredi imkanları var. O nedenle kimse artık kimseye fırsat bırakmıyor. Artık öyle kolay, ucuz lokma yok. Türkiye için artık her mal kıymetli" dedi. İhalenin mahkemelik olduğunun hatırlatılması üzerine de Torun, "Türkiye'de nöbetçi itirazcılar var. Onlar her zaman herşeye itiraz edebilirler" şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim