• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 20 °C

Tamer Kıran: Beni bu girdabın içine çekemeyeceksiniz

Tamer Kıran: Beni bu girdabın içine çekemeyeceksiniz
İMEAK DTO Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası üyesi Tamer Kıran, meclis toplantılarının seçim propagandası yapılacak bir yer olmadığına dikkat çekti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası üyesi Tamer Kıran, Meclis Toplantısı'nda kendisine atıfta bulunan Ali Deniz Eraydın'a kürsüden cevap verdi. 

Kıran; Deniz Ticaret Odası Meclisi'nin seçim propagandası yapılacak bir yer olmadığını, toplantılarının sektörün sorunlarını çözmek için toplandığını söyledi. Ali Deniz Eraydın'ın meclisteki katılım oranı ile ilgili sözlerine cevap veren Kıran; "Bu meclisin bugün bu kadar katılımlı olmasının sebebi acaba bu tiyatro olabilir mi? Bu meclis, insanların ayda bir kere gelip dertlerini anlatmak istedikleri yer. Sizin seçim çalışmanızı, seçim propagandanızı yapacağınız yer değil. Çok net söylüyorum. Beni bu girdabın içine çekemeyeceksiniz! Ben bu oyuna düşmeyeceğim!' şeklinde konuştu.

Meclisin bugün itibariyle 114 üyesi olduğunu hatırlatan Kıran; ' 114 üyenin, 100 üyesi Metin Kalkavan'ındır. Bugün 100 üyeden sadece 30-35 kişi burada ise, bunu bizimle beraber düşünmesi gereken Sayın Metin Kalkavan’dır. Bu niye böyle oldu, neden böyle oluyor ve bu hareketlerin yapılmasına neden müsaade ediyor diye düşünmesi gerekir." dedi.

“Hepimizin Odası Hareketi, Türk denizciliğinin itibarını daha yukarı taşımak için yola çıkmış bir harekettir” 

Kıran; Ali Deniz Eraydın'ın, ' Deniz Ticaret Odası'nın itibarsızlaştırmaya çalıştığına yönelik iddiaları hakkında ise şu şekilde konuştu; "Odamızın itibarıyla ilgili bir sorun yoktur, bizim seçim manifestomuz açık ve nettir. Hepimizin Odası Hareketi, Türk denizciliğinin değişen paradigmalarında, kendi birikimlerinden güç alarak, potansiyel kaynaklarını harekete geçirmek, dünya denizciliğinden hakkı olan payı almasını sağlamak ve itibarını daha yukarıya çıkarmak üzere yola çıkmış bir harekettir. Açık ve net. İtibarını daha yukarıya çıkarmak için. Söylediğimiz, söyleyeceğimiz budur. Bunu basın toplantısında da bu şekilde üstüne basa basa söyledik. Biz itibar sorunundan bahsederken kişileri hedef almıyoruz." 

“Sizden bir tane daha olsa, bu mecliste üç toplantı daha çıkmaz”

Ali Deniz Eraydın'ın iddialarına cevep veren Kıran; "Mustafa Muhtaroğlu konusu, burada olmayan biri hakkında ikince kez böyle ağır bir konuşma yapıyorsunuz. Çok ayıp. Bakın Deniz Bey, sizden bir tane daha olsa bu mecliste, üç toplantı daha çıkmaz bu mecliste, söyleyeyim. Metin Kalkavan, uygun görür, bir dahaki toplantıya Mustafa Muhtaroğlu’nu davet eder  ise, kendisi gelir, açıklamasını yapar. Bu şekilde ithamlarla, alaycı, aşağılayıcı konuşmalarla olmaz ki bu! Burası meclis. İnsanlar buraya ayda bir kere dertlerini anlatmaya geliyor.' şeklinde konuştu.

“Biz muhalif bir hareket değiliz”

'Hepimizin Odası Hareketi'nin muhalif bir duruşu olmadığını dile getiren Kıran, "Yönetim Kurulu’nda niye oturuyorum? Çünkü sen ve diğer bir değerli arkadaşım yedek üye olmanıza rağmen, biz adaylığımızı açıkladığımızdan beri davet ediliyorsunuz. Hiç tarihte olmayan bir şekilde iki tane yönetim kurulu üyesi toplantılara davet ediliyor. Biz ne diyoruz? Biz muhalif hareket değiliz diyoruz. Biz bu işi daha iyi yapacağımızı söylüyoruz, bunun için yola çıkıyoruz. Yönetim kurulunda bununla ilgili oturuyoruz.  Biz yola çıktık. Bizim alnımız ak, duruşumuz dik. Yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Haber: Büşra MERİÇ / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim