• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

"Surcouf" Gemisi Komutanı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti

"Surcouf" Gemisi Komutanı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti
Deniz Yarbay Thibault Lavernhe’nin komutasında bulunan “Surcouf” adlı fırkateynin Mersin Limanı’na gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla kentte bulunan heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Deniz Yarbay Thibault Lavernhe’nin komutasında bulunan “Surcouf” adlı fırkateynin Mersin Limanı’na gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla kentte bulunan heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Başkan Seçer, Mersin’in gelecek vadettiğini ve tarihsel, kültürel birikimi olan bir turizm kenti olduğunu belirterek, “Bizim için Mersin gelecek vadeden bir kent. Çünkü bütün ekonomik sektörleri burada görmek mümkün” dedi.

7 yıl aradan sonra ilk kez bir Fransız Savaş Gemisi, Akdeniz’de yapılacak tatbikat kapsamında Mersin Limanı’na demir attı. 4 gün boyunca Mersin’de olacak gemi, Pazartesi günü Türk Donanması ile ortaklaşa yapılacak tatbikat sonrası Liman’dan ayrılacak. Fransa “Surcouf” Gemisi Komutanı Deniz Yarbay Thibault Lavernhe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti.

“Fransa bizim tarihsel dostumuz”

Taş Bina Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ziyarete Surcouf Gemisi Komutanı Deniz Yarbay Thibault Lavernhe, Savunma Ateşesi Kurmay Yb. Philippe Boulogne ve beraberlerindeki heyet katıldı. Başkan Seçer, heyeti Mersin’de ağırlamaktan dolayı duydukları onuru dile getirerek, “Fransa bizim tarihsel dostumuz olan bir ülke. Özellikle Cumhuriyet kurulmadan önceki süreçte, Osmanlı İmparatorluğu ile derin ilişkileri olan bir ülke. O dönemin dünya koşullarında da Osmanlı ile özellikle dünya siyaseti dizaynında hep içe içe olan ve Osmanlı’yı da hem devlet yönetimi, hem kültürel, hem sosyal açıdan etkileyen bir ülkedir Fransa” dedi.

Fransa ile Türkiye’nin ortak özelliklerinden söz eden Seçer, her iki ülkenin de Akdeniz’e kıyısı olduğunu belirterek, “Bir ortak noktamız da Akdeniz’in sağladığı doğal güzelliklere sahip olmamız. Mersin’i nasıl buldular bilemiyorum ama herhalde orada, Fransa’nın Akdeniz kıyılarındaki kentlerinde de aynı havayı teneffüs etme şansları vardır” diye konuştu.

“Dünya ticaretine konu olan bir limana sahibiz”

Mersin’in potansiyellerinden söz ederek konuşmasını sürdüren Seçer, “Mersin, Akdeniz’in kıyısında, Doğu Akdeniz çanağının en önemli liman kenti. Hem Türkiye’deki gelişmeler, hem bölgedeki gelişmeler Mersin’i her geçen gün daha da önemli hale getiriyor. Mersin çok stratejik bir kent. Diğer taraftan dünya ticaretine konu olan bir limana sahibiz. Limanımız vasıtasıyla dünyanın her tarafıyla ticaret yapma imkânımız var. Hem buradan Türk ürünlerini ihraç edebiliyoruz, diğer taraftan da dünyanın her tarafından limanımıza ticarete konu ürünler gelebiliyor. Buradan da karayoluyla, Orta Doğu’ya, Kafkaslar’a bu ürünler ticari ürün olarak transit ticarete konu oluyor” sözlerini kullandı.

“Mersin gelecek vadeden bir kent”

Mersin’in gelecek vadettiğinden ve tarihsel, kültürel birikimi olan bir turizm kenti olduğundan bahseden Seçer, “Bizim için Mersin gelecek vadeden bir kent. Çünkü bütün ekonomik sektörleri burada görmek mümkün. Çok şirin bir tarihsel ve kültürel birikimi olan turizm kentiyiz. Ticaret kentiyiz. Bizim çok değerli tarım topraklarımız var. Türkiye’de üretilen değerli meyvelerin önemli bir üretimi burada yapılıyor. Değerli sanayi tesislerimiz var. Üretim ve dünya ticaretinin Mersin’de yoğun olması burada karayolu taşımacılığını da önemli hale getiriyor. Damak zevkimiz de iyidir. Türkiye’nin her yöresine ait gastronomi konusunda da çok çeşitliliğimiz var ve bu konuda da iddialıyız. İklimin sıcak olması insanlarımıza yansımış. İnsanlarımız da çok sıcakkanlıdır. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Deniz Yarbay Thibault Lavernhe: “Mersin’de kendimi çok güvende hissediyorum”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim