• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Savaş Ercan: Yapılan vergi indirimiyle 1230 yeni tekne Türk bayrağına geçti

Savaş Ercan: Yapılan vergi indirimiyle 1230 yeni tekne Türk bayrağına geçti
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan kurvaziyer dahil her türlü taşımada türk bayrağının dalgalanmasını istediklerini belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Salih Aslan'ın ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını geliştirmesi kapsamında, İZDENİZ filosuna dâhil ettiği gemilerin son durumları ve deniz ulaşımında yaşanan gelişmeler’ konusunda verdiği bilgilerle gerçekleşti. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı Savaş Ercan ise, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın dile getirdiği 'Türk Bayraklı Kurvaziyer' konusunu gündeme taşıdı.

İMEAK DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Odası Başkanı Geza Dologh’un iş için yurt dışında olmaları nedeniyle katılamadıkları DTO meclis toplantısında İzdeniz A.Ş. Genel Müdürü Salih Aslan, İzmir körfezi ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını geliştirme için çeşitli projeler geliştirdiğini ifade eden Aslan, İzmir Körfezi'nin nicelik ve nitelik olarak çok güçlendiğini belirterek, "Yalova’da 15 yolcu gemisi ürettik. 3 tane gemi dışında bütün gemilerimiz geldi. 11 gemimiz şu anda seferlerine devam ediyor. Körfez projesinin ikinci aşaması arabalı vapurdu, 3 tane arabalı gemimizin Tuzla'da yapımını milli sermayemizle tamamladık. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Yeni gemilerle beraber hizmet oranında yüzde 40’lık bir artış oldu. Engelli vatandaşlarımızın denizle bütünleşmesi için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında kendi imkanlarıyla gemilerimizi kullanma olanağına sahip oldular" diye konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BEKLENENİN ALTINDA BÜYÜDÜ

İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, meclis konuşmasına yaşanan terör eylemlerini kınayarak başladı. Son yaşanan olayların etkisiyle Türkiye ekonomisinin beklentilerin altında büyüme gösterdiğini, kendilerini zor bir sürecin beklediğini söyleyen Ercan, "Ülkemiz dış politikadan iç politikaya bölgesinden dolayı çok hassas bir dönemden geçiyor. Bölgemiz 3 taraflı düşmanlarla çevirili. Türkiye ekonomisi beklentilerin altında büyüme gösterdi. Önümüzdeki dönem deniz fırtınalı. ABD başkanlık seçimleriyle, Çin borç kriziyle boğuşuyor. O yüzden Allah devletimize güç kuvvet versin. Denizciler olarak elimizden geleni yapacağız." dedi. 

"YOLCULAR GEMİ Mİ BULAMIYORLAR DA GEMİ İHTİYACI DOĞSUN"

Yapılan vergi indirimiyle bin 230 yeni teknenin Türk bayrağına geçtiğini belirten Ercan, "Umarım yeni dönemde bu sayı artar. Zorluklar büyük fırsatların ve buna hazır olanları güçlendiren zamanlardır. Kurvaziyer turizmi istediğimiz şekilde geçmedi. Hepimizin dileği Kurvaziyer dahil her türlü taşıma aracında Şanlı Türk Bayrağımızın dalgalanması. Ancak geldiğimiz süreçte yolcular gemi mi bulamıyorlar da gemi ihtiyacı doğsun. Bence şu anda tek sorun turist bulamamak. Bu yıl kurvaziyer konusunda kayıp bir yol olduğunu belirten Ercan. Bence bu yıl hazırlık yılımız olmalı. Limanda 5 gemi varken hiçbir hazırlık yapamayız. Şimdi limanıma boşken güzel bir kurvaziyer limanı inşa edilebilir. Bence bu durumu fırsata dönüştürmeliyiz" dedi.

RO-RO LİMANINA ARABALI VAPUR SEFERİ

Karşıyaka'nın trafik sorununun gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Ercan, "Karşıyaka'da oturan bir kişi olarak sabah ve akşam yoğun saatlerde arabalı vapurlarımız Alsancak Limanında Ro-Ro gemileri için hazırlanan iskeleye sefer koyabilirler. Bunu bir öneri olarak sunuyorum" diye konuştu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim