• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Saim Oğuzülgen: Denizciler varsa, deniz ticareti de var olacak

Saim Oğuzülgen: Denizciler varsa, deniz ticareti de var olacak
İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda söz alan Türk Kılavuz Kaptanları Derneği Başkanı Saim Oğuzülgen, 10 Şubat'ta yürürlüğe giren Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile ilgili konuştu.

Türk Kılavuz Kaptanları Derneği Başkanı Saim Oğuzülgen, İMEAK Deniz Ticaret Odası kürsüsünde konuştu. Oğuzülgen; ‘Kadınlar var oldukları sürece biz de varız. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum’ diyerek sözlerine başladı.

‘Bugüne kadar bu kürsüde Türk Boğazlarındaki seyir, can ve mal emniyeti ile ilgili size bilgi veriyordum’ diyen Oğuzülgen; ‘Bugün Türk Kılavuz Kaptanları Derneği Başkanı olarak karşınızdayım. Söz almamın ana sebebi, en önemli ve acil konulardan biri; 10 Şubat 2018 tarihinde yürürlüğe giren Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ve 12 Şubat’ta yürürlüğe giren yönerge. Denizde çalışan denizcileri doğrudan ilgilendiren bu yönergeyi yalnızca Sina Şen meclise taşıdı kendisine teşekkür ediyorum’ dedi.

'Biz buraya STK olarak katılıyoruz, davet edildiğimiz için teşekkürler' diyen Oğuzülgen sözlerini şöyle sürdürdü; ‘54 yıllık bir denizci olarak sektöre verdiğim emeğin geri dönüşünü görmek ben mutlu ediyor. Ben mesleğe başladığımda en fazla 40 tane Türk denizci vardı, şu anda binlercesi var, bu bizim gururumuz.’

‘Denizciler varsa deniz ticareti de var olacak’

‘Denizde çalışanlar, deniz ticaret erbapları tarafından düşünülüyor mu?' diyen Oğuzülgen; ‘Biz denizciler varsak, deniz ticareti var olacak. Umarım önümüzdeki dönemde meclisimizde çok değişik çalışma faaliyetleri olacak. Denizde dolaşan denizciler, gündemden düşmesin istiyorum, bu benim dileğim. Gemilerini limandan kaldırdıktan ve denize açıldıktan sonra birçok sorun yaşıyorlar bunlar göz ardı edilmesin, sahip çıkılsın.' dedi.

‘Odamız çok acil çalıştay kurmalı’

Yeni çıkan Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile ilgili, Deniz Ticaret Odası’nın acil olarak çalıştay kurması gerektiğini vurgulayan Oğuzülgen; ‘Gemiadamlarının ve kılavuz kaptanların hizmetlerini yaparken denizde emniyet unsuru olmaları konusunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yönetmelikte buna benzer konuların bir an önce değerlendirilmesini umuyorum. Beyaz bayrak listesine yükselmiş bir konumdayken, bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekir. Gözden kaçan konular olabilir.’ şeklinde konuştu.

Gemiadamlarının terfileri ve kılavuz kaptanların emniyete yönelik tecrübe hizmetlerinin değerlendirilmesinin tartışılması gerektiğini aktaran Oğuzülgen; ‘Acilen bu konunun üzerinde durulmasında yarar var. Özellikle kılavuzluk hizmetleri Türk boğazlarında ve Türk limanları içinde birinci emniyet unsurudur.’ dedi.

'Kılavuz kaptanlar, yönetmelikten huzursuz'

Oğuzülgen sözlerini şu şekilde sonlandırdı; ‘10 Şubat’ta yürürlüğe giren Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği’ni kılavuz kaptanlar arasında huzursuzluk doğurdu, bu konu odamız tarafından ele alınıp, acilen en ideal şekilde çözüm üretilmedir.’

Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim