• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

Paksoy dümene geçti, gidenler dönüyor

Paksoy dümene geçti, gidenler dönüyor
İDO'nun dümenine yeniden oturan Ahmet Paksoy, "Kısa zamanda geri kazanmak için insanları dinlemeye başladık. Eskihisar-Topçular hattı dahil hiçbir hatta zam yapmayacağız" dedi.

Kısa zamanda geri kazanmak için insanları dinlemeye başladık. Eskihisar-Topçular hattı dahil hiçbir hatta zam yapmayacağız. Tepe fiyatı sabitledik, artık o fiyatın üzerine değil aksine kampanyalarla altına bilet alabilirsiniz” dedi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) özelleştirmeden sonra yaşadığı kan kaybını önlemek için başlattığı “İkinci Paksoy” dönemiyle kaybettiği yolcularını geri kazanmaya başladı. Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu, 2011 yılı Nisan ayında yapılan ihaleyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İDO yüzde 100 oranındaki hissesini 861 milyon dolarlık en yüksek teklifle kazanmıştı. Özelleştirme sonrasında İDO’da yönetime gelen ekip ’20 TL öde başa geç’, ‘fark ver koltuk seç’, ‘geç bilet aldın çok para öde’ gibi bir takım yeni uygulamalar getirmiş bunlar yolcudan büyük tepki görmüştü.

Genel müdürlüğü üstlenen ve özelleştirmeye kadarki süreçte şirketi Marmara ulaşımında önemli bir oyuncu haline getiren Ahmet Paksoy, bu dönemde pasif konuma geçmişti. Şirketin hızla yolcu da kaybetmesi üzerine Ahmet Paksoy yeniden şirketin dümenine geçirmişti. Ahmet Paksoy tüm yaşananları ve yeni hedefleri anlattı.

Paksyoy, “Bocalama dönemi sonrasında ilk iş kaybetiğimiz yaklaşık 1 milyon yolcuyu geri kazanmak için çalıştık. Bu yılı müşteri yılı yaptık. Yaptığımız tek ve en önemli şey müşterilerimize kulak vermek oldu” diye konuştu.

HATALAR KABULÜMÜZ 

Toparlanma döneminde bilet fiyatlarına ilişkin şikayetlerin ise yüzde 80 azaldığını anlatan Paksoy, şunları söyledi: “Müşteriye ulaşabileceğimiz bütün kanalları açtık. İnternet şikayet formları, sosyal medya, açık hava reklamları, çağrı merkezine ilave personel yatırımları yaptık. Biz zaten müşteri iyi tanıyan bir yapıyız. Bu yönümüzü ön plana çıkardık. Kısa ve uzun vadeli planlarımıza müşterilerimizi dahil ettik.”

VİCDANIMIZ RAHAT

Öncelikli geçiş uygulanmasının ve internetten hizmet bedelinin de kaldırıldığını hatırlatan Paksoy, “Güzel olan müşterilerin geri dönmesi.  Hedefimiz yolcu sayımızı 55 milyonun üstüne çıkarmak. Tabi ki sorunlar var şikayetler bitti diyemeyiz ama çok yol kat ettiğimize inanıyorum. Kampanyalı bilet satışlarımızı çok arttırdık. Vicdani açıdan baktığımızda samimi söylüyorum bizim fiyatlarımız alternatiflerimizin altında. Yakıta yüzde 7 zam gelmesine ve bilet fiyatlarına zam yapmamamıza rağmen hedeflerimizi tutturduk. Çünkü sürümden kazandık. Gururla şunu söylüyorum bu takımımızla bunu başardık. Eskihisar-Topçular hattı dahil hiçbir hatta zam yapmayacağız” dedi.  

RADİKAL İŞLEM YAPTIK

Çok tartışılan bilet fiyatlarında ise Paksoy, “Tepe fiyatı sabitledik. Dolu giden daha az yolcu ile dönen seferleri göz önüne alıp çok cazip fiyatları içeren ucuz bilet kampanyaları düzenledik. Her hattın sabit bir fiyatı var. Ancak biz kampanya ile o fiyatın çok altına bilet satıyoruz. Ama ne olursa olsun asla üstüne bilet satmıyoruz” diye konuştu.

Paksoy, ayrıca koltuk yerine göre farklı fiyat ve salon uygulamasını kaldırdıklarını da söyledi. İDO’nun kaptanı, tüm bu iyileştirmelerin dört ay içinde yapıldığına da dikkat çekti.

BUDO bizi olumsuz etkilemedi

PAKSOY, önümüzdeki dönemde Marmara Denizi’nde araç taşımacılığına önem verdiklerini belirterek, “Bizim en güçlü yanımız araç taşımacılığı yapmak. Bu potansiyeli iyi değerlendireceğiz. İDO bir mühendislik firması. Gelecekte bizi yeniliklerle göreceksiniz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Deniz Otobüsleri İşletmesi’nin (BUDO), şirketlerini olumsuz etkilemediğini anlatan Paksoy, “Bizi etkilemedi hatta potansiyeli arttırdı. Hiç bir zaman rakip olarak görmedik, milletin lehine olan her şeye varız” dedi.  

Siyaset gibi bir düşüncem şu anda yok

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile uzun süre birlikte çalışan Paksoy, “Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Şu anda kesinlikle politika gibi bir düşüncemiz yok. Benim görevim bana verilen sorumluğu yerine getirmek. Ben hiç bir zaman b planı yapmadım bundan sonrada böyle olacak Çok genç yaşta genel müdür oldum. Yenilediğimiz iskeleleri, gemileri, deniz taksiyi görünce çok mutlu oluyorum. Önemli olan böyle güzel şeylerin olması.”

Kaynak: Hürriyet

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
IDO
16 Mayıs 2013 Perşembe 10:40
Zam mantığı
%500 ü veren, %800 ü de verir..
95.8.151.26
Hüseyin BALBUNAR
14 Mayıs 2013 Salı 16:07
KARABİGA'YA İDO SEFERİ
15-20 YILDIR TALEP EDİYORUZ, TIK YOK.AVŞA'DAN SONRA 10-15 DAKİKA DAHA YANİ BİR BARDAK ÇAY İÇİMİ MESAFE KATEDECEK OLAN İDO YETERSİZ GEREKÇELERDEN VAZGEÇMELİ...
88.249.165.72
cengiz kapt.
13 Mayıs 2013 Pazartesi 21:15
DENEMELER
Demekki,Denenmişi denemek sadece spor klüplerine özgü degilmiş.Denizcilik sektöründe transferlerin olduğunu görmek insanı sevindiriyor.selametle
5.47.6.218
Bir
13 Mayıs 2013 Pazartesi 17:48
Yorum
Ahmet bey zeki bir insandır. İDO'ya yeni bir hava getireceğinden kuşkum yok. Eskihisar - Topçular arası "dahil" zam yapılmayacak demiş. Zaten zam yapılamayacak akla ilk gelen hattır orası. Kârlılık %500 civarındadır.
188.38.183.207
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim