• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

ConseptTaxsea kıtalar arasında ayda 2 bin kişi taşıyor

ConseptTaxsea kıtalar arasında ayda 2 bin kişi taşıyor
Deniz taksiler İstanbul’daki trafik sorununun alternatifi oldu. Taxsea şirketi kurcularından Ozan Argat, “5O liraya Kuruçeşme’den Beylerbeyi’ne denizden geçmek daha ekonomik” dedi.

Senede her yıl 1 milyona yakın araç trafiğe çıkıyor. Her ne kadar alt yapı yatırımları yapılsa da trafik dünyanın olduğu gibi İstanbul’un da en büyük sorunlarından biri. Son dönemde Avrupa’dan Anadolu yakasına geçmenin ortalama 2 saat olduğu İstanbul’da deniz taksilere ilgi büyük. Bu sektörün gelişeceğini önceden gören genç işadamı Ozan Argat da geçen yıl deniz taksi işine giren yatırımcılardan biri. ConseptTaxsea’nin kurucu ortaklarından Argat hem şirketini hem de sektörün gelişimini anlattı.

Bugün 8 deniz taksi ile Boğaz hattında hizmet veren ConseptTaxsea ile ulaşım oldukça basit. Kuruçeşme’den Beylerbeyi’ne geçmek 50 TL. Bu rakam, karayolu kullanarak taksi ile geçmekten neredeyse daha ucuz. Hem trafik çekmeyerek, zaman kaybı yaşamıyorsunuz hem de Boğaz havası almanın keyfini yaşayarak istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Argat bu işe 10 milyon lira yatırım yapmış. Hedef  20 tekneye ulaşmak...

Consept Marine nasıl kuruldu?

Conseptmarine 2005 yılında Haluk Gündoğdu ve Moris Algazi tarafından kuruldu. Kurulduğumuz zaman küçük bir şirkettik. İkinci el tekne satıyorduk. Ardından 2005 yılında kendimiz üretmeye başladık. Üretimimiz Tuzla’da.  Toplamda yılda 12 adet üretim kapasitemiz var. 25 metrelik feribotlar üretiyoruz. Bunların fiyatları 2 milyon Euro civarında. Bunlar daha çok yolcu taşıyan ulaşım çözen feribotlar. 2005’in yazında Atlantis bayiliğini aldık. Daha sonra başka markalar eklendi. 2 yıl önce Azimut’un distribütörlüğünü aldık. Deniz taksi dışında tekne satışımız da var. Geçen sene 48 tekne satıldı, bunların 26 adedi sıfır. Bu sene henüz 18 adetteyiz. Satışlarda geçen seneyi geçecek gibi görüneceğiz.

Deniz taksi işi nasıl ortaya çıktı?

ConceptTaxsea geçen yıl ekim ayında faaliyete geçti. Amacımız İstanbul’un trafik sorununu çözmekti. Axopar marka tekneler satın aldık 28 feet boyunda. Aynı zamanda kendi ürettiğimiz tekneleri de kullanmaya başladık. Hali hazırda 8 adet deniz taksi ile hizmet veriyoruz. Haziran sonuna kalmadan 20 adete ulaşacağız. Bütün Boğaziçi bölgesinde hizmetteyiz. Adalar’dan Ataköy’e ve Sarıyer’e uzanan bir lojistik ağımız var.

Talep nasıl, ilgi gösteriyorlar mı?

Talep umduğumuzdan çok daha fazla oldu. Başta trafik konusunda insanların sorununu çözdük.  İnsanlar vakitleri kıymetli. Özellikle  İstanbul’da günde 3 saatten fazla insanların zamanı trafikte geçiyor. Fiyatlarımız da çok anormal değil. Arnavutköy ofisimiz başlangıç noktamız.Ofisimizden bir telefonla istediğiniz yere çağırabiliyorsunuz. Kuruçeşme’den Beylerbeyi’ne 50 liraya hizmet veriyoruz. İstanbul’da şuan 36 feet teknemizde 15 kişiye kadar, küçük teknelerde ise 28 feet’te 10 kişiye kadar müşteri taşıyabiliyoruz. Kiralama bölümümüzde 10 tane düzenli kaptanımız var. Ofisimiz ise Kuruçeşme’de.

BODRUM’A DENİZ TAKSİ GELİYOR

Sektör hakkında ne söylersiniz?

Deniz taksi sektörü 1975 yıllarında Bebek’teki Jettaksi ile başladı. Ama son 7-8 senede su samurları (deniz taksi benzeri küçük kapalı tekne) büyük revaçta. Ancak bizim taksilerimiz daha lüks, geniş ve hijyenik. Bizim firma olarak amacımız sektörde bu işi büyütmek, en iyi ve kaliteli hizmeti vermek.

İstanbul dışında hizmetiniz var mı?

İstanbul’dan sonra şimdiki hedefimiz Bodrum’da hizmet vermek. Bodrum için müşterilerimize özel farklı bir konsept sunuyor olacağız. Bodrum’da ehliyetiniz veya kaptanınız  varsa bize geliyorsunuz. Seçtiğiniz özel teknelerimizi ister kaptanıyla kiralıyorsunuz isterseniz doğrudan kendiniz kullanıyorsunuz. Şuan gelecek senenin hazırlığı içindeyiz.

Haftada kaç kişi kullanıyor deniz taksiyi?

Cuma ve cumartesi durmuyor tekneler. Ortalama 500 kişi transfer ediyoruz haftada. Çağrı merkezimizden 7/24 hizmet veriyoruz. Deniz mili hesabıyla fiyatları belirliyoruz. Mesela Adalar günlük 550 Lira. Şuan aplikasyon üzerinde çalışıyoruz. Müşterilerimiz internet sitesinden tarih ve gidilecekleri yeri seçip, kişi sayısını girdiğinde ne kadar ödeme yapacağını görebiliyor. VIP hizmetinde fiyatlar değişiyor. En uzak mesafe 40 denizi mili diye hesaplarsak 1.100 lira tutuyor. VIP hizmetini günlük 2.500 - 3.000 lira civarı kiraya veriyoruz. Buna yeme-içme dahil değil.

Ne kadarlık yatırım yapıldı bu işe?

Şuan 8 teknemiz var. Hedefimiz 20 tekneye ulaşmak. Deniz taksiye yaptığımız yatırım rakamı toplamda 10 milyon dolar. Bu rakam tekne sayısı arttıkça yükselecek. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sektör gelişime açık.

İSTANBUL BEBEK’TE MARİNA ŞART

Satışını yaptığınız tekne fiyatları hangi aralıkta?

İstanbul’da marina az. Bebek Marina’nın yapılması gerekiyor. Büyükçekmece’de Güzelce Marina, Beylikdüzü’nde Best Marina var. Anadolu Yakası’nda Pendik Marina çok güzel.  Sıfır tekne fiyatlarımız 245 bin Euro’dan başlıyor. 4.5 milyon Euro’ya kadar teknelerimiz var. Kendi üretimimiz de var. 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Spor yapıyorum. Kick boks yapıyorum. Ağırlık çalışıyorum, yüzüyorum. Kışın kayak yapıyorum. Yazın bütün sporlarım yapıyorum. Çıplak ayak su kayağı bile yapıyorum. Ata biniyorum.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim