• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 15 °C

Negmar Denizcilik'ten İDO'ya ilginç teklif

Negmar Denizcilik'ten İDO'ya ilginç teklif
Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak, İDO'nun İskoç ortağı Brian Souter'in açıklamasına, ilginç bir teklif ile cevap verdi; "İDO'nun zarar ettikleri hatları işletmeye talibiz"

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak: "İDO'nun zarar ettikleri hatları işletmeye talibiz"

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) İskoçyalı ortağı Brian Souter'ın, ihale ile aldıkları hatlara başka firmaların girmesi halinde zarar ettikleri şehir hatlarından çıkabileceklerini belirten açıklamasına cevap geldi.

Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerini başlatmak için gün sayan ve 60 milyon TL'lik bir yatırımla Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli üç feribot satın alan Negmar Grup bünyesinde faaliyete geçen Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ'nin Genel Müdürü Bülent Şafak, Marmara Denizi'nde beş yıldır RO-RO işletmeciliği yaptıklarını kaydetti. Şafak, "Şirket olarak İDO özelleştirmesi ile ilgilendik ve şartnameyi satın aldık. Bu nedenle sözleşmede hatlarla ilgili tekel hakkının olmadığını ve özelleştirme bedelinin tamamen İDO'nun sahibi olduğu 52 gemi satış bedeli ve 35 iskelenin 30 yıllık kullanım hakkı için ödendiğini biliyoruz. İDO 'Başka rakip olamaz' açıklamaları yapmasına rağmen, ortaklardan birinin SPK'ya 07.03.2012 tarihinde gönderdiği ve 8021 sayılı Türk Ticaret Sicili Gazetesi nüshasında yayınlanan izahnamenin 80. sayfasında Marmara Bölgesi'ndeki deniz taşımacılığına yeni oyuncular girebileceği ve rekabetin oluşabileceği belirtilmiştir. Firma olarak Marmara Denizi'nde büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz, bu nedenle iç hatlarda zarar ettikleri iddiasında bulundukları hatlardan çıkarlarsa, kendi gemilerimizle hizmet vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

Yunanistan'dan alınan gemilerin yolda olduğu bilgisini de veren Bülent Şafak, "Hava koşulları dolayısıyla gemilerimiz gecikmeli olarak ülkeye geliyor. Gemilerimiz gelir gelmez gazeteci arkadaşlarımızla buluşacağız" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
turan kubat
26 Ekim 2012 Cuma 23:35
fiyat politikası
ido uyguladığı fiyat politikası ile avşa adsı turizm işletmecilerine kan kusturmuştur.80 tl gidiş 80 tl dönüş kimse gelmedi esnaf bitti.
negmar denizciliği kutluyorum inşallah ido gibi Türk halkını enayi yerine koymaz koyarsa halk bilinçli binmez gemilerine olur biter.
saygılar
88.242.13.249
Semih ZIRHLI
23 Ekim 2012 Salı 21:06
Deniz Haber Siteleri Hk.
Bu haberi Turkiyenin bircok onemli haber sitesinde sahsim olarak daha once okudum. Ve bu konu ile ilgili uzucu bir noktaya deginmek istiyorum bence bu haberi ilk yayinlamasi gereken kurumlardan birisi sizsiniz ve bunun bir ayip ve ayni zamanda ihmal oldugunu dusunuyorum nedenine gelince bunun gibi haberi bile olmayan gemi adamlarinin basina gelen uzucu olaylar oluyor. Ama pek bir ilginin olmadigi kanaatindeyim. Eger bugun bu sektor var ise emin olun bunda en cok emegi olan gemiadamlaridir. Bence daha cok onem vermelerisiniz. Iyi Calismalar
37.123.56.249
Yalovalı
23 Ekim 2012 Salı 11:41
buda iskoça kapak olsun
Bakalım şimdi ido nun iskoç ortagı Türkiye cumhuriyeti ni neyle tehdit edecek..Bu defa da Marmara Denizinin suyunu boşaltırız derse şaşırtmaz..
149.140.250.223
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim