İngiltere Kraliyet Donanması'na ait HMS Prince of Wales uçak gemisi, 1971'den bu yana ilk kez Hint-Pasifik'teki ülkelerle düzenlenecek tatbikatta yer alacak.
BBC'nin haberine göre, İngiltere'nin uçak gemisi, Hint-Pasifik konuşlanması kapsamında Singapur'a demirledi. Görev süresi boyunca Avustralya, Japonya ve Kore gibi ülkeleri ziyaret edecek olan HMS Prince of Wales, bölgedeki müttefik ülkelerle birlikte ortak tatbikatlara katılacak.
HMS Prince of Wales, dönüş yolunda eylülde Avustralya, Malezya, Yeni Zelanda, Singapur ve İngiltere arasında 1971'de imzalanan "Beş Güç Savunma Düzenlemeleri" kapsamında düzenlenen yıllık savaş tatbikatına katılacak.
HMS Prince of Wales'in ziyareti, iki Çin uçak gemisinin bölgede eş zamanlı tatbikatlar düzenlemesinden haftalar sonra gerçekleşiyor. Çin Savunma Bakanlığı, söz konusu tatbikatların Batı Pasifik ve çevresindeki sularda icra edildiğini açıklamıştı.
Öte yandan Japonya hükümeti de Çin'e ait iki uçak gemisinin bu ay Japonya kıyılarına yakın bölgelerde görüldüğünü kamuoyuyla paylaşmıştı.
İngiltere'nin bölgeye yönelik bu hamlesi, Hint-Pasifik’te artan askeri hareketlilik ve stratejik rekabet bağlamında dikkatle izleniyor.
DENİZ HABER AJANSI