• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Metin Kalkavan, Recep Düzgit’in iddialarına yanıt verdi

Metin Kalkavan, Recep Düzgit’in iddialarına yanıt verdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Toplantısı’nda kendisinin Tamer Kıran’a yaptığı eleştirilere tepki gösteren Recep Düzgit’e yanıt verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Toplantısı’nda kendisinin Tamer Kıran’a yaptığı eleştirilere tepki gösteren Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit’e kürsüden cevap verdi. 

Kalkavan ordino konusunda, Gemi Acenteları Meslek Komitesi'nde tartışılmadan ve başkan danışmanının hazırladığı metnin Ankara’ya gitmesine ilişkin konuşan Recep Düzgit’e şu şekilde cevap verdi; ‘Aldığımız yeni kararla çok daha farklı kurallara bağlı olarak çalışmaya karar verdik. Bu yaptığımız uygulamalar farklı algılanabilir ama bu seçimin faydalarındandır. Yönetim kurulunun bile haberi olmadan benim elektronik imzamı kullanarak başkan danışmanının ifadesinde yazılar gider oldu. Bu benim kişisel olarak hatamdı. Şimdi her şeyi daha detaylı bir şekilde inceliyoruz. Özellikle acentalık konusunda. Artık sizin görüşleriniz ayrı bizimkiler ise ayrı olarak gidecek. Ayrıca odanın görüşünü de yönetim kurulu belirler, komiteler belirlemez. Komite görüş gönderir ve nihai kararı yönetim kurulu verir.’ 

‘Deniz Ticaret Odası, Vapur Donatanları değildir’

Recep Düzgit’in VDA ve GİSBİR’in Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’na çağrılmamasına yönelik sözlerine Kalkavan; 'Konsey toplantısına sadece üyeleri çağırdık, bir iki tane Yönetim Kurulu'ndan kişi çağırıldı ve son zamanların en iyi toplantısıydı. Çok başarılıydı. Zaten sunduklarımızı sizlere de anlatacağım. Emeklerimizden bahsedeceğim. Deniz Ticaret Odası, Vapur Donatanları değildir. Armatörler Birliği de değildir. Bütün tersaneciler bize üyedir. Bu sebeple bizim konsey toplantımız çok disiplinliydi. Müthiş çalışılmış bir iş yaptık.' dedi.

‘Bizleri şikayet edenler var’

Deniz Ticaret Odası’nın iştirakı olan DTO Petrol AŞ’ye borç verdiği iddialarına Kalkavan; ‘Petrol A.Ş ile ilgili borç söylentileri var. Bunun böyle olduğunu nereden ve nasıl biliyorsunuz, müfettişin söylediğini nasıl bilmektesiniz, bizzat siz mi şikayet ettiniz? Siz mi konuştunuz anlattınız müfettişe? Kimin söylediğine gelirsek, müfettişle konuştum ve bu şikayet olayını kimin söylediğini biliyorum. Borcun yüzde 100’ü odanın iştirakıdır. Biz iyilik yaptık, Petrol Ofisi’nden aldığımız petrolü üyelerimize verdik. Fakat bazısı ödeme yapamadı, batanlar oldu. Bununla ilgili çözüm önerisini biz bulduk, diğerleri ise sadece çözün dediler.’ şeklinde konuştu.

‘Bizim vizyonumuz farklıdır’

Deniz Ticaret Odası’nın vizyonunun farklı olduğunu vurgulayan Kalkavan, 210 öğrencinin stajı için harcadıkları 10 milyon lirayla ilgili eleştiri yapan Recep Düzgit’e; ‘10 milyon nasıl verilir sorusunun cevabı vizyon farklılığıdır. Sizin vizyonunuz ile bizim vizyonumuz farklıdır. Siz 10 milyonu düşünürsünüz, biz bu 10 milyonu nasıl binlerce çocuğumuza vererek onların ülkeye ne kadar faydalı olabileceğini düşünürüz. Bizler ülkemiz için uğraşıyoruz. Bu uğurda çok para kaybettik. Helal olsun hiç önemli değil. Sualp Bey ile beraber 4’er milyon dolar kaybettik. Biz kira vermiyoruz, verdiğimiz her kirayı satış bedelinden düşüyoruz. Belbot ile satış mecburiyetini birleştirerek gemilerin orijinal fiyatını yarı fiyatına indiriyoruz. Yani gerçte kira ödemiyoruz. Geminin 3-4 yıl sonra alacak mülkiyetinin parça parça bedelini ödüyoruz. Sormadınız ama, eğer sorsaydınız söylerdik.’ dedi.

‘Kazancımızı paylaşmak çok keyifli’

Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın cirosunun çoğunun eğitim için kullanıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; 'Ciromuzun yüzde 60’ının, yüzde 100’ünün gittiğini söylüyorlar. Evet arkadaşlar TÜDEV’in gecesinde de söylediğim gibi öyle keyifli ki kazancınızı, rekorlarınızı, başarılarınızı eğitime yatırmak. Bu ülke için daha büyüğünü yapamayız ki. Eğer size bizim başka bir yere yatırdığımız söylüyorsanız, arayıp bulursunuz. Nasıl olsa müfettişleri de tanıyorsunuz. Zaten biz tüm bilgilerimizi veriyoruz, eğer siz herhangi bir bilgiye ulaşamadım diyorsanız gider muhasebe kayıtlarına bakarsınız. Nizamı ben size nasıl verebilirim. Kime verebilirim ki? Recep Bey’in söylediği gibi biz kazancımızın yüzde 60’ına kadar veririz. Net kazancımızı da veririz, hatta üstüne borçlanırız da.' 

‘Hiçbir mecliste seçim konuşması yapmıyorum’

Düzgit’in, şube ziyareti adı altında seçim çalışması yapılıyor iddialarına yanıt veren Kalkavan; ‘Şube görüşmesine neden aynı arkadaşlar gidiyor diye soruyorlar. Ben ortalama 2-2.5 saat toplantı yapıyorum, toplantıya gelen 5-6 tane Yönetim Kurulu'ndan arkadaşımız, meclisten 1-2 arkadaşımız, dışarıdan gelen varsa zaten parasını ödüyor. Ama ben sizin gibi toplantılarımda seçim konuşması yapmıyorum. Siz olsaydınız bunu seçim gecesine dönüştürürdünüz. Oy toplamak için kullanırdınız. Ayrıca biz şubelerimizi ziyaret ederiz, çünkü arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemek onlara çözümler üretmek bizim sorumluuluğumuzdur. Komiteler toplantısında korsan konuşma yapmaya çalışanlar oldu. Bu doğru değildir. Başkan varken başkan konuşur. Eğer başkan yetki vermişse başımızın üstünde yerin vardır.’ dedi.

‘Yarı hasta adamları aranıza almayın!’

Kürsüde yaptığı konuşmadan sonra rahatsızlanan Çetin Taşkent ile ilgili konuşan Kalkavan; 'Çetin Bey gibi yarı hasta adamları aranıza almayın. Her mecliste çıkıyor ve her mecliste yapıyor. Cenazede dahi aynı şeyi yaptı. Yaptığı konuşmalar, gayri ahlaki. Benim için hırsız, götürücü, zimmet gibi şeyler söylemesi hoş değil.' ifadelerini kullandı.

Metin Kalkavan, çok çalıştıklarını ve yapılan çalışmaların bir sonraki mecliste üyelere aktarılacağını, Meclis Toplantıları’nın ise artık 15 günde yapılacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim