• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Metin Kalkavan: Ne başarıyı ne de sorunlarımızı konuşmayı becerebiliyoruz

Metin Kalkavan: Ne başarıyı ne de sorunlarımızı konuşmayı becerebiliyoruz
İMEAK Deniz Ticare Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK DTO, 60. Meclis Toplantısı'nda tansiyon arttıkça toplantılara daha çok katılım olduğunu fakat kimsenin kalıcı olmadığını vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 60. Meclis Toplantısı'nda konuşan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan yaşanan olaylara ve gelişmelere eğer önyargılı yaklaşılırsa ortaya gerçekten uzak bir görüntü çıkabileceğine işaret etti. 

'Büyüyen ülkede değişen sorunlar vardır'

Bu durumun aşılması durumunda ilerlemelerin daha hızlı olacağına değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘Şanssız bir dönemden geçiyoruz. Size burada her şeyi anlatma şansımız yok. Dışarıda bir dünya şey oluyor. Dışarıda kalmaya calışıyoruz. Müdafa yapıyoruz. Yusuf Ziya Bey'in söylediği şeyler ülkemizin genel riskleri. Süleyman Sarı Bey politika üretmiyoruz dedi. Kişilerle olaylarla uğraşıyoruz doğru. Politika üretmiyoruz söylemini doğru bulmuyorum. Ne anladınız 61 sayfada. Yani bizim asıl yaptığımız iş o. Yön vermek. Sizin gibi bir insandan böyle yoruma şaşırıyorum. Boşuna mı konuşuyoruz? Boşuna mı anlatıyoruz. Devlete ürettiğimiz politika çok fazla. Hayatım onla geçiyor. Devlettekilere de büyük haksızlık. Çok çalışıyorlar. Şimdi büyüyen ülkede değişen sorunlar vardır. Siz 30 yıl önce aynı limana mı sahiptiniz? Aynı araştırmayı mı yapıyordunuz. Çok şaşırıyorum. Sizin gibi eğitimli bir insanın politika üretemiyoruz demesi çok üzücü. DTO Meclis Salonu'nda ne yaptınız o zaman. İnsanlara kendi topladığınız bir sürü insanlara kendi politikaları için yön gösterirsiniz. Bu odada esasında hayatımız politika ile geçiyor. Farklı düşünceleri aktarıyoruz. Arif Bey'in söylemiş olduğu şeylere göre görüş verin. Bu hep olacak ama biz kendimiz doğru düşündüğümüzü karşıya aktaracağız.’

Abbas Kolçalar'ın sıvı atık konusu ile ilgili yaptığı konuşmaya ilişkin ise ‘Abbas Bey, sıvı atık konusu ile ilgili o sorunları çok net olarak biliyor. Çok uğraşıyoruz. Giderek çevre bilincini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Çok ciddi bölümlere vakit ayırıyoruz. Gerçekten uğraşacak çok iş var.’ ifadelerini kullandı.

'Çetin Bey tuzağa düşürülüyor'

Bir önceki toplantıda konuşmasının ardından rahatsızlanan Çetin Taşkent’in bugünkü konuşmasına ilişkin cevap veren Kalkavan, Çetin bey’in tuzağa düşürülmeye çalışıldığını söyleyerek 'Çetin Bey’e bir soru soracağım. Geçen sorduğunuz o bilgileri kimden aldınız? Komiteler Toplantısı'nda mali işler müdürünün akrabam olduğunu kimden öğrendiniz? Size, getirdiklerimizin alakasız kişiler olduklarını kim söyledi?  Ayrıca benim size söylediklerimi zabıt tutanakları içinden okurken başına sağlık içinde olarak ekleyip öyle bir daha okuyun. Yazılanlara sağlık için koyup sonra tekrar oku. Çetin Bey tuzağa düşürülüyor.’ dedi. 

'Tansiyon arttıkça daha çok katılım oluyor'

Bir sonraki meclis toplantısında KOSTER Türk Filosu'nun konuşulacağını ifade eden Kalkavan 'Özel toplantılarla alt sektör konularını konuşacağız. Yapacağımız çok iş var. İnsanların makul olması, kalp kırmaması lazım. Ana şeyimiz budur. Maalesef burada tansiyon arttıkça daha çok katılım oluyor. Didişmeyi, tartışmayı seven bir toplumumuz var. Gönül ister ki şu kadar icraatın içinden daha çok soru gelsin, fakat çok az soru geldi. Konuşan insanlar belirli konularda konuşan belirli arkadaşlarımız. Bu kadar aktivite yapıyoruz. Ama soru yok. Çok uğraşıyoruz. Bizler de gideceğiz kimse kalıcı değil. Ne başarıyı ne de sorunlarımızı konuşmayı becerebiliyoruz.’  şeklinde konuştu.

'Bireyi donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz'

Yapılan toplantılarda farklı konulara değindiklerini vurgulayan Metin Kalkavan; 'Biz çok konu konuşmaktayız, sohbetlerimizi çok farklı mecralara çıkarmaya calışıyoruz. Her konudan konuşuyoruz. Bireyi donanımlı hale getirmeye calışıyoruz. Zamanı efektif kullanmak lazım. Çok değerli bilgiler verebiliriz. 2 gündür Katardaydık. Müthiş bir liman yapmışlar. Kızmaca darılmaca yok. Bir icraatın engellenmesinin pasifize edilmesinin bu odaya faydası yok. Belli şeyleri anlatmıyoruz sürekli. Çok farklı alanlarda çok farklı yerlerde bilgi toparlıyoruz. Bunların topluma aktarılması çok önemli. Zamanında aktarılması daha da önemlidir’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hamza AKTAY / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim