• BIST 11478.13
  • Altın 6616.26
  • Dolar 50.0373
  • Euro 56.4013
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

Marmaris'te 17 kaçak göçmen kurtarıldı

Marmaris'te 17 kaçak göçmen kurtarıldı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurları 17 göçmeni, değerli eşyalarını aldıktan ve lastik botun motorunu bozduktan sonra Türk karasularına geri itti. Denizde mahsur kalan 17 göçmen, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı.

Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'nde bir balıkçı, saat 02.00 sıralarında denizde göçmenlerin olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, balıkçının bildirdiği bölgeye gelerek denizde mahsur kalan 17 göçmeni kurtardı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 17 göçmen, kıyıya çıkartıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

 Göçmenler ifadelerinde üzerlerinde bulunan cep telefonu ve paraların Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince alındığını, lastik botun motorunu bozduklarını ve ölüme terk edildiklerini söylediği öğrenildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim