• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

'Koru Balıkçı Barınağı özel mülke yapıldı'

'Koru Balıkçı Barınağı özel mülke yapıldı'
Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde bulunan balıkçı barınağının özel mülkiyet arazisi içerisinde yapıldığı iddia edildi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde bulunan balıkçı barınağının özel mülkiyet arazisi içerisinde yapıldığı iddia edildi.

SS Koruköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdem Özdemir, 2009 yılında Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından yapılan balıkçı barınağının kıyı kısmının tamamen kapatılacağını ve mağdur olacaklarını ileri sürdü. Barınağın kıyıdaki arazisinin bir kişiye ait olduğunu ve bu kişinin de barınak çevresini duvarla örmeye başladığını anlatan Özdemir, "Burada büyük sıkıntı yaşıyoruz. 2009'da yapılan barınağımızın kara sınırı yok. Devlet buraya yatırım yaparken kara sınırı da verdi ama şu anda kara sınırları işgal ediliyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bizim barınağa giriş ve çıkışlarımız denizden olacak" dedi.

Mağdur olacaklarını ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kara sınırımız olduğu gibi kapatılıyor, duvar çekiliyor. Biz barınağa Filistin diyoruz. İsrail üst taraftan fethetti bizi. Biz de böyle bir savaş veriyoruz. Girişimiz-çıkışımız yok ediliyor. Bütün resmi kurumları harekete geçirdik ama şahsın bu çalışması halen devam ediyor. Bize karada bir sınır verilmesini istiyoruz. Denizin içinde kaldık. Balıklarımızı çıkartamayacağız buradan. Barınakta tamamen kuşatma altında kaldık. Tapulu arazi denizin içinde gözüküyor. Denizin içine kadar 5 metre bu duvar girecek."

-Belediye başkanının açıklaması-

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ise şunları kaydetti: "Limanın bulunduğu yer, deniz kıyısına kadar bir vatandaşa ait. Yer sahibi vatandaş daha önce kaçak mazot deposu yapılması nedeniyle burayı tel örgüyle örüyor. Taş duvarın yapılmasının nedeni ise buradaki toprak kaymasının önlenmesi. Burada yasal bir sıkıntı yok. Kendi yeridir, örebilir. Bölgede yapı yasağı var, heyelanlı bir alan. Bir de Kıyı Kenar kanunu var. Burada yer sahibinin yapabileceği herhangi bir şey de yok. Burada balıkçıların 'yol verilecek mi verilmeyecek mi' diyerek bir korkusu var. Yer sahibi vatandaşın söylediği; 'Ben yolu kapatmam, balıkçılar geçsin' diyor."

Sıkıntının mülk sahibi ile DLH arasında olduğunu belirten Yaman, "Buradaki sorun DLH ile vatandaşın arasında. Burada bizim belediye ile alakalı bir sorun yok. DLH büyük ihtimalle bu sorunu Çevre Bakanlığı'ndan çözer" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim