• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Ki-Tack Lim: IMO'nun kurumsal kimliğine katkı sağlayacağım

Ki-Tack Lim: IMO'nun kurumsal kimliğine katkı sağlayacağım
IMO Genel Sekreterlik seçiminde 26 oy alarak 1 Ocak 2016-31 Aralık 2019 tarihleri arasında IMO Genel Sekreterlik görevini üslenecek olan Güney Koreli Ki-Tack Lim, ilk röportajını Deniz Haber Ajansı'na verdi.

Birleşmiş Milletlere bağlı ihtisas teşkilatı olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 1 Ocak 2016 - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında görev yapacak yeni genel sekreterini, Londra'da bulunan merkez binasında yaptığı seçimle belirledi.

Türkiye'nin de yer aldığı 40 kişilik IMO Konseyi tarafından yapılan seçimlerde, 6 üye ülke aday gösterirken, Güney Kore Busan Liman Otoritesi Başkanı Kaptan Ki-Tack Lim 5. turda, IMO Genel Sekreterliği ipini göğüsledi.

IMO'nun seçilmiş Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, seçimden sonra ilk röportajını Deniz Haber Ajansı'na verirken, Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat ve Dış Haberler Editörü Bercan Yiğit'e özel açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde adaylar arasında barışçıl bir sürecin geçmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Seçilmiş IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, tecrübeleri, kariyeri ve deneyimlerini IMO'nun kurumsal gelişimine daha fazla katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Üye ülkeler ile çok yakın çalışma ortamı oluşturacağını ve ülkeler arasında düzgün ve uygun diyalog kurulmasını sağlayacağını kaydeden Seçilmiş IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri, bu diyalog sürecinin içinde tutacağını belirtti.

Görev alacağı 4 yıl içinde yeni projeleri hayata geçirmek için bir ekip çalışması ile hareket edeceğini söyleyen Ki-Tack Lim şunları kaydetti; "Hepimiz ortak amaçları doğrultusunda aynı gemide olacağız. Yeni projeler hakkında düşünmek için önümüzde yeteri kadar zamanımız var. Ancak öncelikli olarak, planlamada denizcilik aktörleri arasında yer alan gemi kaynaklı hava kirliliği faktörünün azaltılması, önceliğimiz olacaktır" dedi.

TÜRKİYE KARDEŞ ÜLKEDİR

Türk insanı ve Türkiye hakkında özel hisleri olduğunu ifade eden Seçilmiş IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim şunları kaydetti; "Türkiye ile Güney Kore müttefiktir. Türk ve Kore halkı kardeş millettir. Şahsi olarak Türk insanına karşı özel ve duygusal hisler taşıyorum. Özelde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, benim çok iyi arkadaşımdır. Kendisi ile devamlı görüşürüm. Türk Denizcilik İdaresi ile yakın temas halinde çalıştım. Bundan sonrada aynı hislerle Türk insanı ve Türk Denizcilik İdaresi ile yakın çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

KI-TACK LIM BAŞARILI OLACAKTIR

Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanı Ki-June Yoo, IMO Genel Sekreterliği'ne seçilen vatandaşı Ki-Tack Lim ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Ki-Tac Lim'in, IMO Genel Sekreterliği görevi için kalifiyeli bir insan olduğunu söyleyen Güney Koreli Bakan Ki-June Yoo denizcilik dünyasına hakim ve bu alanda başarılı bir denizci olduğunu söyledi. Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanı Ki-June Yoo; " Ki-Tac Lim, IMO Genel Sekreterliği'nde başarı ve verimli olacağına inancım tamdır. Görevde bulunduğu süre içinde IMO üyesi ülkelere çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Kendisi çalışkan olduğu kadar, yeni projelere de imza atacaktır" dedi.

KI-TACK LIM KİMDİR?

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) yeni Genel Sekreteri 1 Temmuz 2015 tarihinde yapılan seçimle 4 yıllığına Güney Koreli Ki-tack Lim seçildi.

Ki-tack Lim 2006-2009 yılları arasında Güney Kore Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Yardımcı Temsilcisi olarak görev yaptı. 2002-2004 yılları arasında ise Bayrak Devlet Uygulaması ( FSI) Alt Komitesi Başkanlığı görevini yürüttü.

Ki-tack Lim Güney Kore’nin en büyük liman kentlerinden biri olan Masan' da 22 Ocak 1956 tarihinde doğdu. Güney Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi’nde "Denizcilik Bilimi" tahsili gören Lim, buradan 1977 yılında mezun oldu. Güney Kore Donanması'nda ve ardından da Sanko Shipping Şirketinde kaptan olarak görev aldı.

1985 yılında Yonsei Üniversitesi'nde Yöneticilik alanında yüksek lisans çalışmalarına devam ederken, Güney Kore Denizcilik ve Liman İdaresi'nde çalışmaya başladı. 1990 yılında Yonsei Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. 1995 yılında Güney Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi'nde başladığı doktora çalışmalarını 1998 yılında tamamladı.

Ki-tack Lim Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)  toplantılarına ilk kez 1986 yılında Güney Kore delegesi olarak denizlerin korunması ve çevresel koruma alanında aktif biçimde katıldı.

Ki-tack Lim 1992 yılından beri ülkesinde ve IMO üyesi diğer Asya ülkelerinde  "Deniz Güvenliğini Teşvik Etme" konusunda Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün sözleşmelerinin etkin bir biçimde uygulanması için çalıştı. Ki-tack Lim 2004 yılında Güney Kore Devlet Liman İşletmeleri Tokyo Memorandumu Başkanlığı görevine seçildi.

2006 yılında Güney Kore Londra Büyükelçiliği'ne Denizcilik Ataşesi olarak atanan Ki-Tac Lim, buradaki görevi çerçevesinde 2009 yılı Ağustos ayına değin Güney Kore adına Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Yardımcı Temsilcisi olarak çalışmalarda bulundu.

Daha sonra Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'na bağlı olan Deniz Güvenliği Politika Bürosu Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ki-tack Lim 2008 yılında yapılan Uluslararası Denizcilik Örgütü genel kuruluna Güney Kore delegasyonunun başı olarak katıldı. Ki-tack Lim 2011 yılı Mart ayında Güney Kore Deniz Mahkemesi Komiseri olarak, bu göreve getirildi.

IMO'nun seçilmiş Genel Sekreteri Ki-Tac Lim, 2012 yılının Temmuz ayında Busan Liman Otoritesi Başkanlığını üstlendi.

Haber: Recep CANPOLAT / Berkcan YİĞİT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim