• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

KEGM-7 botu devamlı arıza çıkarıyormuş

KEGM-7 botu devamlı arıza çıkarıyormuş
Deniz Haber Ajansı'na ulaşan bilgi ve belgelere göre, 4 Aralık 2012 tarihinde Şile Limanı'nda kayalıklara çarparak batan Kıyı Emniyeti'ne ait KEGM-7 botunun Temmuz ve Ağustos ayında iki kez makine arızası yaptığı öğrenildi.

BATAN KIYI EMNİYETİ BOTU, TEMMUZ VE AĞUSTOS'TA İKİ KEZ MAKİNE ARIZASI YAPMIŞ

4 Aralık 2012 tarihinde makineleri stop ederek kayalıklara çarparak batan ve 3'ü Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli ve bir balıkçının ölümüne neden olan KEGM-7 botunun Temmuz ve Ağustos aylarında iki kez makine arızası yaptığı ortaya çıktı.

Deniz Haber Ajansı'nın ele geçirdiği bu belgelerde, deneme seyri yapılırken, iskele makinesinin gaz kolunun devre dışı kaldığı ve tek makine ile rıhtıma kadar seyir yapmak zorunda kaldığı kaydediliyor.

1 Temmuz 2012 tarihli KEGM-7 Kaptanı Faruk Aydın ve Çarkçıbaşısı Cemil Kaplan imzasıyla Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'ne gönderilen bu belge aynen şöyle;

"Şile'de konuşlu bulunan botumuzda yapılan deneme seyri sırasında iskele makinanın gaz kolu devre dışı kalmıştır. Back up sistemi devreye alınıp kumanda etmediği görüldü. Tek makine ile rıhtıma aborba olundu.Yapılan kontrollerle ana makinanın kartları sökülüp temizlendi. İskele makine halat üzerinde test edildi. Faal olduğu görüldü enspektörlüğe bilgi verildiğini bilgilerinize arz ederiz."

14 Ağustos 2012 tarihli bir başka belgede ise yine iskele ana makinesinin gaz yemediği belirtirlerek arızanın bir türlü giderilemediği belirtiliyor.

O dönem görevde bulunan KEGM-7 kaptanı Cumhur Aydeniz ve Çarkçıbaşısı Nusret Kaymaz imzasıyla Bakım Onarım Şube Müdülüğü'ne gönderilen bu belge ise aynen şöyle;

"İskele Ana Makine Kamewa sistemi devreye girip makine gaz yememektedir. Yapılan bütün kontrollerde arıza giderilememiştir. Gereğini hususunu bilgilerinize arz ederiz."

KEGM-7 BOTU HER AY MAKİNE ARIZASI YAPIYORMUŞ

Deniz Haber Ajansı'nın Kıyı Emniyeti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 4 Aralık 2012 tarihinde Şile Limanı'nda batan KEGM-7 botunun hemen hemen her ay İskele Ana Makine'den kaynaklanan arızalar yaptığı belirtilirken, kazadan tek kurtulan Ahmet Kasarcı'nın ifadesinde belirtiği makinelerin stop etmesininde bu olaydan kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydettiler.

İŞTE O BELGELER

kegm7_kart_gaz_1.jpg

kegm7_kart_gaz_2.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ahmet kaptan
27 Aralık 2012 Perşembe 09:10
Bu teknelerin servisten cikarilmasi
Defalarca yazdim, RNLI siniflari gerek Severn, Arun Trent, Shannon bunlar Norveclerin eski dizaynina yani KEGM nin elindekilerine gore cok ustun botlardir. Pervane tunel tipi karina stabilizerli. Amerikan MLB 47ler SAR sinifinda kendi kategorilerinde ustune yok derim. Bir tanesinde bahsettigimiz botlarda Jet yoktur pervaneler kazazedeye dokunmayacak sekilde alaboralarda zarar gormeyecek sekilde dizaynlidir. MLB 47 lerde sert havada kabinde durulmaz koprude baglanilir. Alaborada bir derin nefes alinir 10 saniyede tekne doner ancak iyi tutunmak ve dizleri esnetmek gerekir. Iki alaboradan sonra psikolojik olarak alisilir. Sert sorfte tornistan kurtarmalari ve alabora onleme kayaliklara carpma ve yaklasma talimleri yapilir. Alaborada murettebat kopru ustunde ve gorev yerlerinde baglidir. Radar su altinda alaborada doner. Gorulmek istenirse MLB 47 lerin kullanma ve motor kilavuzlari USCG tarafindan internette yayinlanmistir. MLB 47 maintenance guide olarak girebilirsiniz. Youtube'a giriniz ve talimleri gorunuz.
88.249.167.82
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim