Denize açılan Sinoplu balıkçılar yerli hamsinin beklentinin altında olduğunu belirtti. Sinop’taki balık fiyatları hakkında bilgi veren balıkçı Sefa Mete, "Tezgahlarımızda Marmara hamsisi dediğimiz hamsimiz var. Palamut ve mezgit bunlarda Sinop’tan çıkıyor. Çeşit her geçen gün artmakta, daha da iyi olacak inşallah" dedi.
Balıkçı Mete, "Marmara hamsimizin kilogramının fiyatı 10 TL, yerli hamsimizin fiyatı yeni çıktığı için 12.5 TL. Palamudun tanesi 5 TL’den başlıyor 7.5 lira 10 lira 15 lira ve torik 50 TL’den büyüklüğüne göre değişiyor. Bu ayın sonlarında fırtınalı bir hava bekliyoruz onunla birlikte fiyatlarımız belki biraz artabilir ama Ekim ayında düşüşe geçer. Ekim ayından sonra çeşit olarak bol mezgidi, barbunu, kalkanı, lüferi daha da olacak. Lüfer balığı bugün 80 liraydı yavaş yavaş çıkmaya başladı. Fiyatı düşecektir" dedi.
YERLİ HAMSİ TEZGAHLARDA
Öte yandan Sinop'ta yerli hamsinin kilogramı 10 liradan satılmaya başladı. Balıkçı İbrahim Coşkunaslan, "Balık vardı ama aşırı bir yoğunluk yoktu. Sezonu daha yeni olduğu için kayık başına 30 kutu yani tahmini 15 kilo yerli hamsi tutuldu. İlerleyen zamanda tutulan hamsi daha canlı, yağlı ve daha lezzetli olur, balık ne kadar bol olursa halkımıza o kadar uygun fiyatta satışa sunulur" diye konuştu.
DENİZ HABER AJANSI


































