• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kaptanoğlu ailesinin sorunları bir türlü bitmiyor, Kaptanoğlu Denizcilik'e icra takibi yapıldı!

Kaptanoğlu ailesinin sorunları bir türlü bitmiyor, Kaptanoğlu Denizcilik'e icra takibi yapıldı!
22. Dönem AKP Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu ve BIMCO Başkanı Şadan Kaptanoğlu'nun da ortak olduğu Kaptanoğlu Denizcilik Şirketi'ne, 5 milyon TL'lik manevi tazminat davasını kazanan Nurten Kaptanoğlu tarafından icra takibi yapıldı.

Cengiz Kaptanoğlu ve Gündüz Kaptanoğlu'nun ağabeyi Engin Kaptanoğlu'nun boşandığı eşi Nurten Kaptanoğlu tarafından, Kaptanoğlu Denizcilik Şirketi'ne 5 milyon TL'lik icra takibi yapıldı.

İstanbul Anadolu 12. İcra Müdürlüğü'nün, 2020 / 11696 Sayılı Dosyasına istinaden yapılan icra takibinde, Kaptanoğlu Denizcilik Şirketi'ndeki hisselerini kardeşleri Cengiz Kaptanoğlu ve Gündüz Kaptanoğlu'na boşanma arifesinde devreden Engin Kaptanoğlu aleyhine açılan davada, mahkeme heyeti, Nurten Kaptanoğlu'na 5 milyon TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırmıştı.

İcra İnfaz Memurları kontrolünde öğlen saatlerinde Kaptanoğlu Denizcilik Şirketi'ne gelen Alacaklı Vekili Hüseyin Kılıç'ın, Kaptanoğlu Denizcilik avukatı Uğur Karaağaç tarafından binaya girişini izin verilmediği öğrenildi. Bu gelişme üzerine olay yerine Emniyet güçlerinin çağrılmasıyla birlikte, Gündüz Kaptanoğlu'nun oğlu Ömer Kaptanoğlu'nun, alacaklı vekili ve görevlilere ağır hakaret ve sinkaflı sözler sarfettiği kaydedildi.

İcra İnfaz Memuru ve Alacaklı Vekili Avukat Hüseyin Kılıç tarafından, İcra takibinin engellenmeye çalışıldığı, hakaretlere maruz kalındığını içeren ifadelerin yer aldığı bir tutanak tutulurken, tarafların bu tutanağa imza attığı belirtildi.

STX TERSANESİNE BORÇLARI ÖDEMEMEK İÇİN KAPTANOĞLU HOLDİNG TASFİYE EDİLMİŞTİ

Kaptanoğlu ailesinin borçlarını ödememek için şirket iflasları ve bünyesinde bulunan şirketleri tasfiye ettikleri biliniyor.

Daha önce, STX Tersanesi'nde inşa edilen, M/V SADAN K ve M/V ZEYNEP K isimli gemilerin kalan borçlarını ödememek için, Gündüz, Cengiz ve Engin Kaptanoğlu kardeşlerin ortak olduğu Kaptanoğlu Holding, STX Offshore Tersanesi'ne olan 6 milyon dolar borç için, Kaptanoğlu Holding'in içini boşaltarak, 15 Mayıs 2015'te ismini ESTA Holding olarak değiştirmiş ve Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne başvurarak TASFİYE etmişti.

Güney Koreli STX Tersanesi'ne inşa edilen M/V SADAN K ve M/V ZEYNEP K isimli gemilerin kalan borçlarını ödemeyen Kaptanoğlu Holding, İtalya merkezli UNICREDIT BANK A.G. ile anlaşma yaparak, yerel mahkemeden aldığı bir kararla Marshall Islands Bayraklı, M/V ZEYNEP K ve M/V SADAN K isimli gemilerin kredilerine mükabil, banka adına üzerlerine haciz konmuştu.

(İlgili haberler için resim kutularının üstüne tıklayınız...)

kaptanoglu_1-001.jpg

kaptanoglu_2-001.jpg

BIMCO BAŞKANI ŞADAN KAPTANOĞLU NE AÇIKLAMA YAPACAK?

Geçen sene BIMCO Başkanlığı'na seçilen Şadan Kaptanoğlu Dikici'nin, hissedarı olduğu Kaptanoğlu Denizcilik'te meydana gelen gelişmelerle ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak edilirken, Engin Kaptanoğlu'nun boşanmış eşi Nurten Kaptanoğlu'na, 5 milyon TL manevi tazminatı ödeyip ödemeyeceği ise bir muamma olarak önümüzde duruyor.

HACİZ TUTANAĞIN BELGELERİ

haciz_1.jpg

haciz_2.jpg

haciz_3.jpg

haciz_4.jpg

haciz_5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yavuz D
26 Aralık 2020 Cumartesi 01:45
01:45
Burunlarindan gelsin, 1980 yilinda kaptanoglu gemisinde makina lostromosu idim.
174.250.225.7
ali kaptan
26 Temmuz 2020 Pazar 22:24
22:24
aynen katılıyorum. kooperatif i de araştırın bak neler çıkacak. her kesilen navlun faturasından alınan makbuzsuz paralar kimlerin ceplerine indi ?? emlak bankı unutmayın. daha çok şey var,
176.90.145.14
Ruthoplos
26 Temmuz 2020 Pazar 21:18
21:18
Kaptanoğlu derken, lütfen Mehmet Kaptanoğlu ailesini ayri tutun. Asil gercek denizciliğin duayeni rahmetli Mehmet Kaptanoğlu adam gibi adamdı.
37.154.237.16
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim