• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Kaptanoğlu Holding'in tasfiyesinin altından, STX Tersanesi'ne olan 6 milyon dolar borç çıktı

Kaptanoğlu Holding'in tasfiyesinin altından, STX Tersanesi'ne olan 6 milyon dolar borç çıktı
Cengiz Kaptanoğlu'nun, Kaptanoğlu Holding'in içini boşaltarak ismini ESTA Holding olarak değiştirmesi ve tasfiye etmesinin altından, STX Offshore Tersanesi'ne olan borcunu ödememek için hülle operasyonu yaptığı ortaya çıktı.

Kaptanoğlu Holding'in adının değiştirilerek tasfiye edilmesi haberin altından şeytanın aklına bile gelmeyen bir operasyon çıktı. Cengiz Kaptanoğlu'nun başta STX Tersanesi olmak üzere, uzakdoğu tersanelerine olan borcunu ödememek için akla gelmedik yollara başvurduğu öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre; Cengiz Kaptanoğlu'nun, Kaptanoğlu Holding'in içini boşaltıp ismini ESTA Holding olarak değiştirmesi ve tasfiye sürecine sokmasının altında, STX Offshore Tersanesi'ne olan 6 milyon dolar borcunu ödememek için hülle operasyonu yaptığı belirlendi.

KAMSARMAX GEMİLERİN KREDİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ

2010 yılında STX Offshore Tersanesi'nde inşa edilen 9483499 IMO numaralı M/V SADAN K ile 9483827 IMO numaralı M/V ZEYNEP K isimli kamsarmax gemilerini Unicredit Bank AG'den sağlanan krediyle satın alarak filosuna katan Kaptanoğlu Holding, 2014 yılı içinde bu gemilerin banka kredi borçlarını ödeyememe durumuna geldi.

Geminin banka kredilerini ödeyemeyen Kaptanoğlu Holding, 2015 yılında Unicredit Bank AG ile borçlarının karşılığı iki geminin satışının yapılması karşılığında anlaştı. İtalyan Bankasının avukatlığını üslenen Bowman Gilfillan Hukuk Bürosu, Kaptanoğlu Holding'in mülkiyetinde bulunan M/V SADAN K ve M/V ZEYNEP K isimli 80 bin DWT taşıma kapasitesine sahip dökme yük gemilerini, mahkeme kararıyla Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban Limanı'nda el koydu.

Kaptanoğlu Holding ve Unicredit Bank AG arasında yapılan özel anlaşma neticesinde, Kaptanoğlu Holding'in bankaya olan borcu karşılığında, M/V SADAN K ile M/V ZEYNEP K isimli kamsarmax tipi dökme yük gemilerinin Şubat 2016'da icra yoluyla satışına karar verildi.

İcra yoluyla Yunanlı armatörlük firması Sea Globe Management Şirketine 20 milyon dolara blok olarak satılan gemiler karşılığında, Kaptanoğlu Holding'in İtalyan Unicredit Bank AG'ye olan boçları sıfırlandı.

kaptanoglu_esta_buyuk.jpg

KAPTANOĞLU, STX OFFSHORE TERSANESİNİ ÇIRAK ÇIKARDI

Ancak Kaptanoğlu Holding'in STX Offshore Tersanesi'ne olan kefaletinden doğan 6 milyon dolar borcu ödememek için, türlü manevralar yapan Cengiz Kaptanoğlu ve ortakları, Kaptanoğlu Holding'in önce ismini değiştirerek ESTA Holding'e çevirdiği, ESTA Holding'in ise 6 ay içinde tasfiye edildiği belirlendi.

Kaptanoğlu Holding'ten 6 milyon dolar alacağı olan STX Offshore Tersanesi ise muhatap bulmadığından dolayı çırak çıktığı öğrenildi.

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

tasfiye_b-001.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Bilen bilir
13 Mart 2017 Pazartesi 10:23
10:23
Çekirge yalnızca 1 defa sıçrar. BU tür olaylardan sonra STX tersanesi başka Türk sermayedara iş yapma inancını kaybeder diye düşünüyorum. Kendi düşen ağlamaz eşşeğin sağlam kazığa bağla diye atasözünü hatırlatmak lazım.Kontratın açığını bulup işi lehine çevirmiş avukatlar ama ''kul hakkı ile karşıma gelme ''emrini nasıl kıvıracaklar onu bilemiyorum???
176.240.103.225
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim