• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Kaptanoğlu Holding'in adı, ESTA Holding olarak değiştirilerek tasfiye edildi

Kaptanoğlu Holding'in adı, ESTA Holding olarak değiştirilerek tasfiye edildi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun ortak olduğu Kaptanoğlu Holding, adını ESTA Holding olarak değiştirilip tasfiye edildi.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 16 Temmuz 2007 tarih ve 6852 sayılı nüshasında yayınlanan ilamıyla kurulan 632270 Sicil Numaralı Kaptanoğlu Holding A.Ş., adını ESTA Holding olarak değiştirip, tasfiye edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Gemi Armatörleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Merey Gündüz Kaptanoğlu'nun da ortak olduğu aile şirketi Kaptanoğlu Holding A.Ş. kurumsal ismini değiştirerek, tasfiye sürecine girdi.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 16 Temmuz 2007 tarih ve 6852 sayılı nüshasında yayınlanan 632270 Sicil Numaralı Kaptanoğlu Holding A.Ş., 13 Mayıs 2015 tarihinde adını ESTA Holding olarak değiştirip, 23 Ağustos 2016 tarihinde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 9343 sayılı nüshasında üçüncü ilamıyla tasfiye edildi.

Kaptanoğlu Holding A.Ş.'nin 100 bin TL sermaye ile kuruluşunda; Engin Kaptanoğlu'nun A Grubu 300, Merey Gündüz Kaptanoğlu'nun B Grubu 300, Cengiz Kaptanoğlu'nun C Grubu 300, Engin Şenkavala'nın D Grubu 60, Cenk İsmail Kaptanoğlu'nun D Grubu 38, Yavuz Baylan'ın D Grubu 1 ve Uğur Karaağaç'ın D Grubu 1 hisse payı olarak, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 16 Temmuz 2007 tarih ve 6852 sayılı nüshasında yayınlanmıştı.

KAPTANOĞLU'NUN AVUKATI ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kaptanoğlu Holding'in isminin değiştirilerek tasfiye sürecine girmesiyle ilgili bilgisine başvurduğumuz Kaptanoğlu Holding Avukatı Uğur Karaağaç; "Kaptanoğlu Şirketler Grubunu tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan Kaptanoğlu Holding'in, bu işlevi yerine getiremeyince kapatılma sürecine girdiğini" söyledi.

Şirketin kabuk bir şirket halinde durmasının bir anlamı olmadığını söyleyen Avukat Uğur Karaağaç, "Krizin devamı ve bankalar ile olan sözleşmelerden kaynaklanan durum nedeniyle, Kaptanoğlu Ailesine ait şirketleri Kaptanoğlu Holding A.Ş. çatısı altına sokamadık. Biz de şirketi tasfiye sürecine soktuk" dedi.

"Kaptanoğlu Holding'in neden direk kapatılmadı da, ESTA Holding olarak isminin değiştirilerek tasfiye sürecine girdi?" sorusuna cevap veren Kaptanoğlu Holding Avukatı Uğur Karaağaç; "Kaptanoğlu Holding A.Ş. bir şahısa satıldı. O şahsın ise şirketin ismini değiştirerek, kendi projesini hayata geçirmeyi amaçlıyordu. Ancak bu projeyi yerine getiremeyince ESTA Holding'i tasfiye etti" diye konuştu.

"Hem şirketin kabuk şirket olduğunu ve kapatılma sürecine girdiğini, hem de Kaptanoğlu Holding A.Ş., başka bir şahısa satıldığını" söylüyorsunuz? Burada bir çelişki yok mu?" sorusuna cevap veren Avukat Uğur Karaağaç; "Çelişki olarak yorumlamanız doğru değil. Şirketin işlevi olmayınca bizde bu şirketi sattık. Alan şahıs, ismini değiştirdi. Kaptanoğlu ailesine ait hiç bir şirket, Kaptanoğlu Holding A.Ş. çatısı altına toplanamadı" dedi.

Kaptanoğlu Holding A.Ş.'nin isminin ESTA Holding olarak değiştirilmesi sürecinde Kaptanoğlu ailesinden isimlerin hala yönetimde olması ve ESTA Holding'in tasfiye sürecinden önce Ali Başkaya isimli şahısa devredilmesiyle ilgili sorularımızı cevapsız bırakan Kaptanoğlu Holding avukatı Uğur Karaağaç, "Kaptanoğlu Holding A.Ş.'nin isminin ESTA Holding olarak değiştirildiğini ve tasfiye sürecinin devam ettiğini" sözlerine ekledi.

kaptanoglu_esta_buyuk.jpg

ALACAKLILARIN TASFİYE MEMURLUĞUNA BAŞVURMALARI İSTENDİ

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 23 Ağustos 2016 tarih ve 9143 sayılı nüshasında yayımlanan 632270 Sicil numaralı ESTA HOLDİNG A.Ş.'nin TASFİYE İLAMINDA, ESTA Holding A.Ş.'den alacaklı ve borçluların ellerindeki belgeler ile Tasfiye Memurluğu'na başvurmaları istendi.

KAPTANOĞLU HOLDİNG'İN TİCARET SİCİL GAZETESİ İLAMLARI

ticaret_sicil_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim