• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 16 °C

Kaleiçi Yat Limanı'nda hanutçuluk yasak

Kaleiçi Yat Limanı'nda hanutçuluk yasak
Ulaşım AŞ, hazırlıkları süren yeni çalışma yönetmeliğinde günübirlik tekne turcuları Kaleiçi'nde belli noktalara stantlar kurarak buradan bilet satmayı ve teknelerini tarifeli olarak tura çıkmalarını önerdi.

Antalya'da  tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na hanutçuluk, çığırtkanlık yasaklanıyor. Yat Limanı'nın yeni işletmecisi Ulaşım AŞ, hazırlıkları süren yeni çalışma yönetmeliğinde bu faaliyetlere kesin yasak getirirken, günübirlik tekne turcuları Kaleiçi'nde belli noktalara stantlar kurarak buradan bilet satmayı ve teknelerini tarifeli olarak tura çıkmalarını önerdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 24 Ocak'ta düzenlediği ihaleye KDV hariç yıllık 150 bin TL'lik teklif vererek Kaleiçi Yat Limanı'nın 3 yıllık işletme hakkının sahibi oldu. Tarihi Yat Limanı'nda Antalya'ya yakışır, herkesin zevk alabileceği, ticaretini geliştirebileceği bir alan yaratmayı hedeflediklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ulaşım AŞ Genel Müdürü Kamil Özkan, yat limanından hareket eden günübirlik tekne turlarını bir standarda sahip olması gerektiğini söyledi.

Aslında her marina ve yat limanında olan uygulanan ve artık standart haline gelmiş kuralların Kaleiçi Yat Limanı için de söz konusu olması gerektiğini kaydeden Genel Müdür Özkan, "Türkiye'de farklı örnekleri inceleyerek oluşturmaya çalıştığımız yönetmelik son aşamasına geldi. Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda hakim olan işletme anlayışı nedeniyle bu çalışmada hanutçuluk, çığırtkanlık faaliyetiyle ilgili biraz daha detaylı bir çalışma yaptık" diye konuştu.

Esnafa sözlü olarak aktarılan kurallara göre Yat Limanı'nda artık, elinde fotoğraflarla turistin önüne çıkan esnaf modeli tarihe karışacak. Bu şekilde müşteri bulmaya çalışan tekneler ise şirket elemanlarınca belirlenecek ve Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerine bildirilecek. Cezai işlemin Büyükşehir Belediyesi'nce uygulanabileceğini kaydeden Kamil Özkan, fakat şirketin sıkı takip politikası izleyeceğini kaydetti.

Kaleiçi Yat Limanı'nda esnafının karara sıcak baktığını ve kendi modellerini geliştirmeye çalıştığını belirten Özkan, "Yaptığımız bir toplantıda günübirlik tur teknecileri, Kaleiçi'nde belli noktalara stantlar kurarak buradan bilet satmayı ve teknelerini tarifeli olarak tura çıkmalarını önerdi. Bu bizim kesinlikle hayır diyemeyeceğimiz, aksine her şekilde destekleyeceğimiz bir uygulama. Esnaftan böyle bir talebin gelmesi de sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim