• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

İTÜ Denizcilik Fakültesi simülasyon merkezi, Bakan Vedat Işıkhan’ın katıldığı törenle açıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi simülasyon merkezi, Bakan Vedat Işıkhan’ın katıldığı törenle açıldı
İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin İMEAK DTO’nun destekleriyle yenilenen simülatör merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Tuzla’daki Fakültede düzenlenen törene, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Bozkurt, Meclis Üyeleri, denizcilik sektörü temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tamer Kıran törende yaptığı konuşmada, dünya ticaretinin %84’ten fazlasının deniz taşımacılığı ile yapıldığını, Türkiye’nin dış ticaret yüklerinin yaklaşık %90’ının da deniz yolu ile taşındığını vurgulayarak, denizde ve denizcilik sektöründeki iş alanlarında çalışacak nitelikli gemi insanına duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığına dikkat çekti.

11-117.jpg

Denizcilik eğitimiyle ilgili de bilgiler veren Tamer Kıran, “Bugün Türkiye’de, 47 lisede 5.712, 15 meslek yüksekokulunda 2.777 ve 12 fakültede 6.527 olmak üzere yaklaşık 15 bin öğrenci denizcilik sektörümüze yönelik eğitim görmektedir. Denizcilik eğitimi anlamında nicelik olarak son 20 yılda çok yol alınmıştır. Bundan sonra eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların yapılması önem arz etmektedir.” dedi. 

Deniz Ticaret Odası olarak Türk denizciliğinin geleceği olan genç denizcilerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun eğitim almaları için gerekli desteği sağlamayı öncelikle hedef seçtiklerini belirten Tamer Kıran, birçok üniversite ve liseye çok pahalı bir yatırım olan simülatör temin etme konusunda önemli katkılarda bulunduklarını, bulunmaya da devam edeceklerini belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren simülatör konusunda yerli ve milli alternatif yaratılması için çalıştıklarını belirten Tamer Kıran, “Bu konuda bir zihniyet değişikliği gerekiyordu. Önce çok değerli hocalarımızı ikna ettik. Sağ olsunlar onlar da bize destek verdi ardından hiç bu işlerde olmayan yerli firmalarımızı teşvik ettik. Allah’a çok şükür ki bugün geldiğimiz noktada üniversitelerimize teslimler başladı, bu işi başardığımızı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yakın bir zamanda Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi ve bugün de İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde komple sistemi yerli ve milli yazılımla değiştiriyoruz” diye konuştu.

Törene teşrifleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a teşekkür eden Tamer Kıran, simülatörlerin denizcilik eğitimi için hayırlı olmasını diledi.

44-021.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da bugün açılışı yapılacak merkez örneğinde olduğu gibi sivil toplumun, meslek odalarının bizzat elini taşını altına koymalarının, ciddi bir kaynakla akademiye destek vermelerinin sektör elemanlarının yetişmesine önemli katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “İMEAK Deniz Ticaret Odası’nı tebrik ediyor, diğer sektörler ve meslekleri açısından da örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Törende, Bakan Işıkhan tarafından İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a plaket takdim edildi ardından simülatör merkezinin açılışı yapılarak yeni simülatör birimleri gezildi. (İMEAK Deniz Ticaret Odası)

22-079.jpg33-045.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim