• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

İstanbul'a deniz taksi geliyor

İstanbul'a deniz taksi geliyor
Teknoloji Holding tarafından bugüne kadar 600 bin euro harcanarak geliştirilen deniz taksi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sistemi kabul ederse 2006'da hizmet verecek
İSTANBUL'A DENİZ TAKSİ GELİYORTeknoloji Holding Üst Yöneticisi Suat Baysan, deniz taksinin tanıtıldığı toplantıda, teknoloji odaklı yatırım yapan uluslararası bir güç olmak istediklerini ifade ederek, 11 şirket ve iki iştiraki bulunan Teknoloji Holding'in 2005 yılında 100 milyon euro ciro hedeflediğini belirtti.
     
     160 kişilik AR-GE ekipleri bulunduğunu ve AR-GE bütçelerini bu yıl 5 milyon euroya çıkardıklarını anlatan Baysan, ''hedeflerimiz büyük. Altından kalkabileceğimize inanıyoruz. 2007'de gelirlerimizin üçte birini yurtdışı pazarlardan sağlamayı, 2010 yılında pazar değeri 1 milyar dolar olan bir topluluk olmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
     
     Baysan, şirketleri T-Design tarafından yeni nesil deniz aracı olarak geliştirilen deniz taksi ile bir hayali gerçekleştiklerini kaydetti. Manas, Deniz Taksi fikrinin ortaya çıkış öyküsünü anlatırken, ''dört yıl önce hafta sonları beyin fırtınası toplantısı yapıyorduk. Deniz Taksi tasarımı ortaya çıktı. Hafta sonu hobimiz projeye dönüştüğü için bu şirket oluşumu haline getirildi ve T-Design kuruldu. İlk başlangıç projesi Deniz Taksi oldu'' dedi.
     
     
      DENİZ TAKSİ
     Uzunluğu 10.86 metre, eni 4.28 metre, ağırlığı 6.500 kilogram, maksimum hızı 30 deniz mili, menzili 300 mil olan Deniz Taksi, 10 yolcu ve 1 operatör taşıma kapasitesinde.
     
     Operatör kabini yolcu kabininden bir bölmeyle ayrılan takside, iletişim elektronik olarak yapılıyor.
     
     Ödemeleri duraklardaki kiosklardan, cep telefonlarından veya yolcu kabini içindeki ödeme noktasından nakit, kredi ve banka kartıyla yapılan deniz taksi'de, çağrılar sabit telefon, GSM, internet ve duruklarda bulunan kiosklar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.
     
     ''Deniz taşımacılığı için çıtayı yükseltecek"
     
     T-Design Genel Müdürü Kerem Güvenç de konuşmasında, yeni yaşam biçimleri oluşturmak için trendleri önceden belirlemek istediklerini ifade ederek, deniz taksinin hayatı kolaylaştırıcı, zaman kazandırıcı ve konforlu alternatif bir ulaşım aracı olduğunu söyledi.
     
     Güvenç, ''Deniz Taksi üç yıllık bir çalışmanın ürünü. Deniz taşımacılığı için çıtayı yükseltecek. Son teknoloji kullanılıyor. İstanbul'u model olarak belirledik'' dedi.
     
     Deniz Taksi'nin duraklarının özürlü ve yaşlı insanların da binebileceği şekilde özel olarak dizayn edildiğini, daha az yakıt harcadığını ve çevreyi daha az kirlettiğini, çok sessiz çalıştığını, güvenliği had safhada tuttuklarını anlatan Güvenç, kara taksilerine göre çok daha ucuza yolculuk yapılabileceğini söyledi.
     
     ''Yurtdışına satışa başladık"
     
     Rusya, Hırvatistan, İtalya, Almanya ve İngiltere'den kendilerini talep geldiğini bildiren Güvenç, ''ABD'de Washington Belediyesi hatta Türkiye'de Eskişehir'den talep geldi. Şu anda yurt dışına yönelik üretim ve satışlarımız başladı. Bireysel araç satışımız var. Sistem olarak da görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.
     
     Deniz Taksi için bugüne kadar 600 bin euro harcama yaptıklarını bildiren Güvenç, talebe göre İstanbul'da satış adetinin 300'e kadar çıkabileceğini söyledi
Kaynak:İnternethaberDenizHaber:Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim