• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

‘İskenderun Körfez Çalışma Grubu’ toplandı

‘İskenderun Körfez Çalışma Grubu’ toplandı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin destekleriyle oluşturulan “İskenderun Körfez Çalışma Grubu” ilk toplantısını gerçekleştirerek çeşitli konular hakkında değerlendirme yaptı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Konferans salonunda düzenlenen ‘İskenderun Körfez Çalışma Grubu’ toplantısına, İskenderun Teknik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İskenderun Liman Başkanlığı ve Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanlığı, Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve sektör temsilcileri katıldı.

‘İskenderun Körfez Çalışma Grubu’nun açılış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, katılımcılara teşekkür etti.

Kutlu, amaçlarının İskenderun Körfezindeki popülasyonu denizleri kirlilikten arındırarak arttırmak, ticari balıkçılık, deniz turizmi ve deniz ticareti sektörlerindeki sorunları çalışma grubunda katılımcılarla yapılacak projelerle çözmek ve hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Deniz popülasyonu ve ticari balıkçılığın sorunlarına işaret eden Doç. Dr. Aydın Demirci ise, çalışma grubu paydaşlarıyla yürütülecek ortak çalışmada bu sorunların minimize edilebileceğini kaydetti.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise kalkınma ajansı olarak geçmişte İskenderun Körfezi ile ilgili projelere destek verdiklerini, çalışma grubunda kararlaştırılacak çözüm projelerine de destek vereceklerini vurguladı.

İl Tarım Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı da İskenderun Körfezindeki popülasyonu koruma ve arttırmaya çalışarak İskenderun Körfezinde faaliyet gösteren balıkçıların sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye çalıştıklarını, Çalıştay grubu ile de ortak projelerde bürokratik sorunların ivedilikle çözülmesi için katkı sağlayacaklarını söyledi.

İskenderun Körfezi Çalışma Grubu ilk toplantısında genel çalışma esasları ve çözümlere yaklaşmada yöntem tartışıldı. Bu çalışma platformu İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İskenderun Liman Başkanlığı ve Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanlığı temsilcileri sürekli katılımcı olarak belirlendi.

Hatay ilçelerindeki kamu kuruluşları, belediyeler, Su Ürünleri Kooperatifleri, Sivil toplum kuruluşları, araştırmacılar yanı sıra Yumurtalık ve Karataş’taki ilgililer çağrılı katılımcı olarak belirlenmesine karar verildi. Bu çalışma grubu faaliyetlerine şeffaf ve tüm ilgililere açık olarak sürdürmeye esas olarak belirledi.

Toplantıların belirlenen gündem üzerine İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi sorumluluğunda Nisan ayından itibaren devam etmesine karar verildiği ilk toplantı gündeminde şu konular değerlendirmeye alındı:

1. Bölgemiz balıkçıları talebi doğrultusunda Sardalya ağlarının kullanımı konusunda teknik inceleme ve değerlendirmeler ilgili balıkçıklar ile görüşülerek yerinde yapılarak balıkçı kaynaklarının kullanımı konusunda ilgili karar verici mercilere iletilecektir.

2. Bölgemizde yoğun olarak yapılan tekne ile sportif (rekreasyonel) olta balıkçılığı turları üzerine; ekonomik potansiyel, ekolojik etkinin belirlenmesinin yanı sıra bu faaliyetlerin oluşturduğu denizde güvenlik açıklıklarına yönelik kamuoyu çalışmalarına karar verildi.

3. Bölgemizde nehir ve akarsular aracılığıyla gelen plastik kirliliğini önleyici ve azaltıcı araştırma ve yöntemlerin değerlendirilmesi ne karar verildi.

4. Pandemi sürecine bağlı olarak önümüzdeki aylarda İskenderun Körfezi çalışma grubu faaliyetlerine yönelik ulusal katılımlı bir çalıştay düzenlenmesine karar verildi.

5. Balıkçılık sektör temsilcilerinin ve vatandaşların İMEAK Deniz Ticaret Odasına ulaştıracakları sorunların çalışma grubu tarafından değerlendirilmesine karar verildi.

dto_1-033.jpgdto_2-029.jpgdto_3-022.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim