• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

İSDEMİR'de üretim rekoru

İSDEMİR'de üretim rekoru
İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın (İSDEMİR), yeni yılın ilk ayında aylık ve günlük bazda tarihi üretim rekorlarına ulaştığı bildirildi.
İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın (İSDEMİR), yeni yılın ilk ayında aylık ve günlük bazda tarihi üretim rekorlarına ulaştığı bildirildi.

İSDEMİR Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Suhat Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılını belirledikleri hedeflerin üzerinde bir performansla tamamladıklarını, 2006'da da bunu sürdüreceklerini Ocak ayının üretim rakamlarıyla ortaya koyduklarını belirtti. Ocak ayında, 106 bin 814 ton metalurjik kok, 207 bin 538 ton sıvı ham demir, 212 bin 998 ton sıvı ham çelik, 206 bin 723 ton kütük üretiminin gerçekleştiğini ifade eden Korkmaz, aylık ve günlük bazda tarihi üretim rekorlarına imza attıklarını vurguladı. Korkmaz, bütün bunlara ilave olarak kendilerini heyecanlandıran bir başka konunun ise Ayfer, Gönül ve Cemile'ye kardeş olacak dördüncü yüksek fırının çalışmalarına başlanması olduğunu belirterek, 'Sözleşmesi imzalanarak çalışmalarına başlanan yüksek fırın 28 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilecek. Yeni fırınımızın günlük 2.500 metreküp ve 6000 ton üretim kapasitesine sahip olacak” dedi. Bu yıl, İSDEMİR'de işletme faaliyetlerinin sürdürülmesinin yanında yatırımların hız kazanacağını ve arka arkaya yeni tesislerin devreye alındığı bir yıl olacağını vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi: “Şu anda devam eden ve toplam bedeli 450 milyon dolar olan 16 adet yatırım projesi 2006 yılında devreye alınacak. Bunların başında 3 adet çelikhane 1. konvertör, kok bataryası, hava ayrıştırma (oksijen) tesisi, 3 nolu yüksek fırın modernizasyonu, kireç fabrikası, yüksek fırın gazometresi, kok gazı gazometresi, doğalgaz dönüşüm projeleri sayılabilir. Bu yıl hizmete girecek tesislerin yanında, önceden sözleşmesi imzalanan ve bu yıl devam edecek yatırımlarımız da aralıksız sürecek.”

TAKIM RUHU

Genel Müdür Korkmaz, İSDEMİR'in, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda en son teknolojileri kullanarak, takım ruhu ile çalışan personeli ile çelik üretimini başarı ile yürütürken, yeni yatırımları maliyet ve zamanlama gibi yönleriyle de değerlendirerek dinamik bir süreç yaşadığını anlattı.
Ürün ve hizmetlerinde fark yaratmayı ana ilke edinen İSDEMİR'de, işletme faaliyetleri gerçekleşmesi sırasında çevreye büyük önem verildiğini ve yeni yatırımların da çevreye uyumlu teknolojilerden seçildiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: “Gelişen ve değişen teknoloji yapısı ile ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefleyen İSDEMİR'in önceliği; tüm kaynaklarını verimli kullanarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak ve çevre kirliliğini önlemektedir.
İSDEMİR çok yakın bir gelecekte gücü, üretim yapısı ve kalite mantığına dayalı uygulamaları ve dinamik yapısı ile Türk demir çelik sektörünü yönlendirecek bir Dünya Şirketi olacaktır. İSDEMİR bu günlerine çalışanlarının dürüst, özverili ve gayretli çalışmaları sayesinde gelmiştir. Bu başarıda tedarikçilerimizin, müşterilerimizin
ve ortaklarımızın gösterdiği güven ve desteğin katkısı çok büyüktür. Bu nedenle tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Korkmaz, bugüne kadar Yassı Çelik Projeleri de dahil imzaladıkları yatırım projesinin toplam bedelinin 1,5 milyar dolar olduğunu anımsatarak, “Bu projeler sadece İSDEMİR'in ürün yelpazesini değiştirmeyecek aynı zamanda 2009 yılında 6 milyon ton üretimle İSDEMİR'i Türkiye'nin en büyük demir çelik kuruluşu yapacaktır” diye konuştu.Kaynak:A.ADenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim