• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 13 °C

İMEAK DTO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası, 60. Meclis toplantısı bugün Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, Bülent Şener’in Kasım 2017 nizamlarını sunmasıyla başlandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 60. Meclis toplantısı bugün Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında yapıldı. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise kürsüye gelerek, Ocak Ayı faaliyet raporlarını meclis üyelerine sundu. 

‘Metin başkan bana olmayacak laflar söyledi’

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’dan sonra söz alan DTO Meclis Üyesi ve Taşkent Denizcilik Şirketinin sahibi Çetin Taşkent, Metin Kalkavan’ın kendisi için yaptığı ‘yarım adam’ benzetmesine cevap verdi.

Taşkent; ‘Geçen toplantıda burada konuştuktan sonra rahatsızlandım. Yönetim Kurulu Başkanımız ise bana ‘yarım adam’ benzetmesi yaptı. Yarım adamım ama dünyam kalın, bugün burada diğer yarım konuşuyor. 36 yıldır buradayım, kimseyle kavgam olmadı. Metin başkan bana olmayacak laflar söyledi’ şeklinde konuştu.

Saygı gösteren insan, saygı görür diyen Taşkent, ben saygısızlık ben 36 senedir burada kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum dedi. 

‘Meclis aynı zamanda bir Sivil Toplum Kuruluşu’

Kürsüde söz alan meclis üyesi Levent Karaçelik, meclisin bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, ülkenin sosyal ve iktisadi konularında da fikir üretip, tartışması gerektiğini hatırlattı. 

Meclis toplantılarında, meclis çalışamaz hale getirildi diyen Karaçelik; 'Meclis toplantılarında yalnızca seçim konuşulursa, meclis çalışamaz. Bu meclisin asli görevi seçim değil, sadece denizcilik de değil. Meclis, Sivil Toplum Kuruluşu olarak, iktisadi ve sosyal konularda da fikir üretip tartışıyor olmamız lazım.’ şeklinde konuştu.

‘Bu meclis, kavgalarla işgal edilmesin’

Bugünkü meclis toplantısından memnun olduğunu dile getiren Karaçelik; 'Çok güzel bir meclis çalışması yapılıyor. Neler yapılıyor, neler yapılacak, hedefler anlatıldı. Ben zevkle dinledim, sıkılan varsa açıkça söylüyorum mecliste olmasınlar. Bu yapılan çalışma meclisin, Türk denizcilik camiası için yapması gereken çalışmanın özetidir. Bu çalışmadan sıkılan varsa gelmesin! Ben 34 senedir armatörler birliği yönetim kurulundayım. Bu mesleğe katkısı olan 50 isimden biriyim. Mütevazi olamam, hakkım bu.' dedi.

Seçim çalışmalarında, iki tarafın meclis dışında tartışmasının gerektiğini vurgulayan Karaçelik, ‘Bu mecliste seçim propagandası yapılmasın, iki taraf da başka yerde çıkıp kozlarını paylaşsın. Bu meclis artık, kavgalarla dövüşlerle işgal edilmesin, biz bunu hak etmiyoruz! Buraya meclis üyesinden çok, meclis üyesi olmayanlar geliyor. Bu hafta kim kiminle kavga edecek diye geliyorlar, kavga bu benim zoruma gidiyor beni rencide ediyor.’ diye konuştu.

Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim