• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

İMEAK DTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı,15 Ekim’de yapılan seçimlerin ardından ilk kez İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısına başkanlık yapan Başaran Bayrak, “15 Ekim’de yapılan seçimlerde ekseri çoğunlukla Türk denizciliğini temsil etmek, sorunları mecliste dillendirmek için görev almış bulunuyoruz. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek öncelikli görevimiz, Türk denizciliği için en büyük fayda amacı ile görevi tamamlayacağız" dedi. Bayrak, meclis üyelerine  devamlı katılım çağrısında bulundu.

Meclis Başkanı Başaran Bayrak’ın konuşmasının ardından son seçimle göreve başlayan Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri kendilerini tanıttı.

Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda Oda Meclisi'nin 6.10.2022 ve 55 sayılı toplantı zabıtlarının, 2022 Eylül ayı fasıllar arası aktarımın ve Eylül ayı mizanı görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Seçim sonrası gerçekleşen ilk toplantıda meclis ihtisas komisyonu belirlendi.  4 yıllık dönemde Sürdürülebilirlik Komisyonu , Eğitim ve İstihdam komisyonları  görev yapacak. Deniz Kültürünü Geliştirme ve Amatör Denizcilik Komisyonu'nda yeterli kontenjana ulaşılmadığı için komisyon iptal edildi.

"Seçim süreci bitti,bundan sonra tüm enerjimizi sektörümüzün gelişmesi için harcayacağız"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun Ekim ayı faaliyet sunumu sonrasında İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, bir konuşma yaptı. Kıran, “15 Ekim’de odamıza yakışan bir şekilde gerçekleşen seçimlerde bizlerden desteğini esirgemeyen, demokratik haklarını kullanan tüm üyelere teşekkür ederim.”dedi. Görevlerini tamamlayan eski başkanlara teşekkür eden Kıran yeni katılan ve tekrar seçilen başkanlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

Daha önce olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde grev yapacaklarını belirten Kıran, “Seçim süreci bitti. Bundan sonra tüm enerjimizi sektörümüzün gelişmesi için harcayacağız. Önümüzdeki 4 yıl bütün üyelerin görüşlerine açık, çekişmeler ve kısır döngülerden uzak olacak. Bu dönem de ulaşılabilir olacağız. Değerli hazurun bu çalışmaları yaparken üyelerin düzenli katılımın önemini belirtmek isterim. Sektörümüzü daha ileri taşımak için birlikte çalışmak önemli.”dedi.  Özelikle meslek komitelerinin düzenli katılımı ve daha aktif olması vurgusu yaptı.

Kıran, geride kalan 4,5 yılın çok zor bir dönem olduğunu, bölgede olan savaş ortamının ve dünyanın ekonomik durumu nedeniyle zorlukların geride kalmadığını aktardı. Sektörü doğrudan ilgilendiren Euro bölgesinde  beklenen büyümenin yüzde 0 olduğu , enflasyonun ise yükselişe devam ettiğini belirtti. Fakat bunun yanı sıra Turizm sektörünün önümüzdeki yıl bacasız fabrika görevi üstlenecek gibi göründüğünü aktardı.  “Denizcilik sektöründe yüzde 3,5 beklenen 2022 küresel büyüme oranı yüzde 0,9’da kaldı. Deniz yolu taşımacılığının ise 2022’de bir nebze azalması beklenmektedir. Diğer taraftan limanlarda hareketlilik devam ediyor. Elleçlenen yük miktarı bir önceki yıl aynı döneme kıyasla 4,6 artmış durumda. Tüm bu gelişmelere bakarak önümüzün aydınlık olduğuna inanıyorum.”dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. 'Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile ileri düzey denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği, Türk'ün büyük güç ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.' hedefi doğrultusunda azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.

Sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 10 Kasım'a yaklaştığımız bu günlerde sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nü kutlayacağız. Her alanda akıl almaz değişikliğin yaşandığı bir dönemde ülkemizin bu yarışta geri kalmaması hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu anlayışla yeni görev dönemimizde de denizcilik eğitimi öncelik vereceğimiz alanların başında gelmeye devam edecektir.” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı Şube Başkanları ve Meclis Başkanları ‘nın sektörel önerileri ile son buldu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim