• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 9 °C

İMEAK DTO İzmir Şubesi, Denizcilik Bayramı Resepsiyonu'nda sektörü biraraya getirdi

İMEAK DTO İzmir Şubesi, Denizcilik Bayramı Resepsiyonu'nda sektörü biraraya getirdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü kapsamında resepsiyon düzenledi. İzmir Alsancak Limanı’nda gerçekleşen geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert katıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen resepsiyon, İzmir Alsancak Limanı’nda kruvaziyer yolcu rıhtımında yapıldı.

Geceye İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İzmir protokolü, iş dünyası temsilcileri, denizcilik kuruluşlarının ve şirketlerin yöneticileri ve DTO üyeleri katıldı.

"Sektör geleceğe umutla bakıyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Türk denizciliğinin sektör, idare ve iradenin beraber çalışması ile dünya denizciliğinden daha fazla pay alacağını söyledi.

Sert, “Sektör dimdik ayakta ve geleceğe umutla bakıyor. Tersanelerimiz yeni kabiliyetler kazandı. İdare tarafında Bakanlığımız müsteşar ve yöneticilerinin çoğu denizci. İrade tarafında ise Cumhurbaşkanımız bir kaptan çocuğu. Başbakanımız dünya denizciliği için bir marka. Bakanımız ise sektörün içinden geliyor. Bu üç faktörün işbirliğini üst düzeye çıkardığımız zaman gelecek 1 Temmuz’da sizlerin karşısına daha iyi noktada çıkabileceğiz” şeklinde konuştu. Vergi indirimi ile kısa sürede 3 bin 700’den fazla teknenin Türk bayrağı çektiğini ifade eden Sert, nitelikli, donanımlı gemi adamı sayısını artırmak ve amatör denizciliği geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

"Türk denizciliği daha fazla ilerlemeli"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye’nin deniz ülkesi olduğunu denizcilikte daha fazla ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Kalkavan, “Bu ülkenin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, herkese denizciliğin faydası var. 15 yılda çok başarılı, denize dönük büyük hamleler oldu. Denizcilikte Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımını yaşadık. İzmir de denizciliği ile hep var olacak. Denizciler olarak ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizciliğin gücünün İzmir’i buluşturduğunu söyledi. 

Geceye Aegean Band'ın müzikleri eşlik etti.

selcuk-002.jpgyusuf-001.jpgm-k-001.jpgresep-ic.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim