• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 22 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün, Anadolu Tersanesi (ADİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis üyesi Faruk Ürkmez başkanlığında, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Bülent Şener’in İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 2016 Mart ayına ilişkin nizam ve hesaplarını meclis üyelerine sunmasıyla başlandı.

Daha sonra kürsüye gelen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran nisan ayı faaliyet raporlarına ilişkin sunum gerçekleştirirken, sonrasında konuşan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melike Erkan, ‘Hamsi Genom Projesi’ne ilişkin Meclis Üyelerine bilgilendirmede bulundu. 

Prof. Dr. Melike Erkan’ın sunumundan sonra kürsüye çıkan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır ise, İMEAK Deniz Ticaret Odası meclis üyelerinin sosyal sorumluluğunun olduğunu ve bilime maddi manevi katkı vermenin de bu sorumluluğun gereği olduğunu belirterek sözlerine başladı.

SALİH ZEKİ ÇAKIR, DÜŞÜK NAVLUNDAN ŞİKAYETÇİ!

Deniz taşımacılığında arz talepte tonaj aleyhine sorun olduğunu ve navlunların düşük seviyede olduğunu belirterek: ‘’Deniz taşımacılığı konusunda, özellikle Kosder armatörlerinin bölgemizdeki taşımacılığı ile ilgili olarak şöyle bir gerçeklikle karşılaştık. Büyük tonaja göre hep söylenen kapasite ihtiyaçtan yüzde 40 oranında fazla. Arz talepte tonaj aleyhine sorun var ama küçük tonaja geldiğimizde; kosder filosu bölgemizde tersi bir durum olmasına, son kriz sonrası hemen hemen hiç yeni inşa olmamasına ve oldukça önemli bir miktar da hurdaya gitmiş olmasına rağmen navlun seviyeleri oldukça düşük seyretmektedir. Son tespitlerimizde de bölgedeki yük sayısında artış olmasına rağmen maalesef navlun seviyeleri hala düşük seyretmekte. Yük sahipleri düşük navlunu kabul edecek armatör bulduğu sürece navlunlar yükselmeyecektir. Biz buna nasıl bir çözüm buluruz bunun arayışı içindeyiz. Kimde yeni bir fikir, yeni bir çalışma varsa bizlerle paylaşırsa makbule geçecektir.’’ şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ömer Ürkmez ise, Türk Deniz Eğitim Vakfı Genel Kurul Toplantısı’nın 17 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini İMEAK Deniz Ticaret Odası meclis üyeleri ile paylaştı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın Amerika’da olmasından dolayı Başkan Vekili Rıdvan Kartal, meclis üyelerinin sorularını cevaplayarak toplantıyı sonlandırdı.

Haber: Buse ÜRGİR - Burcu ERTAŞ / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim