• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

İhracat şampiyonu Türk Rusya'da tutuklu

İhracat şampiyonu Türk Rusya'da tutuklu
Türkiye'nin bir çok yerinde fabrikaları, taşıma filosu ve gemileri ile yatırım yapan Türk işadamı Mevlüt bulut Rusya Federasyonu'nda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu.

Türkiye'nin bir çok yerinde fabrikaları, taşıma filosu ve gemileri ile yatırım yapan Türk işadamı Mevlüt bulut Rusya Federasyonu'nda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu.

Rusya Federasyonu'nda vergi usulsüzlüğü suçlamasıyla 6 aydır tutuklu bulunan iş adamı Mevlüt Bulut'un adil yargılanması ve cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için Türkiye'nin girişimde bulunması istendi.

Türkiye'de ihracaat şampiyonu olan, başta Rusya Federasyonu olmak üzere Ukrayna, Gürcistan, KKTC ve Avrupa'ya ihracat yapan şirketin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bulut'un kardeşleri ve şirketin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bulut, Haluk Bulut ile avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, şirketin Trabzon'daki binasında basın açıklaması yaptı.

Gürdoğan, yaklaşık 6 ay önce Rusya'da tutuklanan Trabzonlu iş adamı Mevlüt Bulut'un Türkiye'nin bir çok yerinde fabrikaları, taşıma filosu ve gemileri ile yatırım yaptığını, inşaat işleri ve HES projeleri ile Trabzon'u da unutmadığını söyledi.

Bulut'un tutuklanması sonrası ortağı olduğu şirket hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılarak olmadık şeylerin varmış gibi gösterildiğini dile getiren Gürdoğan, "Ne yazık ki Mevlüt Bulut, isnat edilen suç ne olduğu dahi belli olmadığı halde tutuklu bulunmaktadır. Bulut'un şirketi Türkiye'de ihracat şampiyonu olmuş ve kendini kanıtlamış bir firma. Bulut'un tutukluluğunu iş kazası olarak değerlendiriyoruz ama bu iş kazasından ortaya çıkan mağduriyet uzamamalı" dedi.

Gürdoğan, Mevlüt Bulut'un tutukluluğu sonrası Doğu Karadeniz'in ihracatında düşüş yaşandığını anlatarak, şöyle konuştu: "Tek firma ile başlayan bu sıkıntı birkaç firmaya çıktı ve bölgemiz ihracatında düşüş oldu. Yara gittikçe büyümeye başladı. Müdahalenin acil olması ve bu kan kaybının durması gerektiğini, diğer firmalarımızın birçoğunun da benzer durumlardan muzdarip olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu durumun sonun başlangıcı olmamasını ve Mevlüt Bulut'un Trabzon'da yatırımlarına devam etmesini istiyoruz."
-Suçlanan şirketle Bulut'un bir bağı yok-

Mevlut Bulut'un avukatı Üstüay ise müvekkilinin 25 Eylül 2012 tarihinden itibaren Rusya Federasyonu'nda tutuklu olduğunu anımsatarak, şunları ifade etti:

"Bulut'un tutuklanma nedenini halen net olarak bilmiyoruz. Çünkü Rusya'dan bilgi verilmiyor. Bizim üstün körü öğrendiğimiz bir başka şirketin 'vergi usulsüzlüğüne teşebbüs' suçlamasıyla karşı karşıya olduğu. Ama Mevlüt Bulut ya da Lider Gıda'nın suçlanan söz konusu şirketle hiçbir hukuki ve fiili bağlantısı yok."

Bulut'un cezaevinde şeker hastası olmasına rağmen diyetine uyulmadığını, ailesiyle mektuplaşmasına dahi izin verilmediğini, avukatıyla ya da Rusya'daki Türk konsolosluğu yetkilileri ile cezaevi görevlileri olmadan birebir görüştürülmediğini, ağır psikolojik ilaçlar verilerek ifade vermeye zorlandığını savunan Üstüay, "Savunma hakkı kutsaldır ama Mevlüt Bulut'un savunma hakkında çok büyük tecavüz yapılmaktadır" dedi.

Üstüay, tutukluluğun tedbir olmasına rağmen Rusya'da ikametgahı olan Bulut'un neden halen tutuklu olduğunu anlayamadıklarını, hatta duruşma gününün dahi avukatı gelmeden değiştirildiğini söyleyerek, "Rusya insan hakkı ihlali konusunda dünya birincisi. Oradaki tüm hukuki girişimlerimiz sonuçsuz kaldığı için haksız tutukluluğa ve cezaevi koşullarına karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurduk ve cezaevi koşullarına müdahale edilmesini istedik" dedi.

-"Devletin olaya müdahil olmasını istiyoruz"-

Mevlüt Bulut hakkında Rusya'da henüz bir dava açılmadığını anlatan avukat Üstüay, "Müvekkilime yapılan bu hukuksuzluğa devlet eliyle müdahil olunması ve bu tecavüzün sonlandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mevlüt Bulut'un kardeşi Mustafa Bulut da kardeşinin serbest bırakılması için Türkiye'den yardım isteyerek, "Mutlu günlerimizi, başarılarımızı beraber paylaştığımız başta Başbakanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin kötü günlerimizde yanımızda olmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim