HURDA GEMİLER ARTIK TURİZMİN HİZMETİNDEDeniz Kuvvetleri Komutanlığı, Normandiya çıkarmasında kullanılan Bayraktar ya da Sancaktar adlı hurdaya ayrılan savaş gemilerinden birini Alanya’da batırmak için çalışma yapacak. Alanya Belediyesi’nin talebi ürezine çalışılan proje ile hem dalış turizmine hem de su altı yaşamına katkıda bulunmak amaçlanıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bu konudaki çalışmasını, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu açıkladı. Deniz Ticaret Odası’nın Antalya Tenis İhtisas Külübü’nde (ATİK) verdiği iftar yemeğinde gazetecilere açıklamada bulunan Koşu, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral Cem Gürdeniz geçen yaz Alanya’yı ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, dalış turizmini canlandırmak için hurdaya ayrılmış bir geminin Alanya Kalesi açıklarında batırılmasını talep etmiş. Tuğgeneral Cem Gürdeniz de konuyu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na iletmiş” dedi. Savaş gemilerinin batırılması konusunun görüşüldüğünü belirten Koşu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tuğgeneral Cem Gürdeniz de kendisiyle yaptığım bir görüşmede Deniz Kuvvetleri’nin bu projeye olumlu yaklaştığını açıkladı. Alanya’nın istediği gemiyi vereceklerini söyledi. Deniz Kuvvetleri’nin bu proje için Bayraktar ya da Sancaktar isimli tank çıkarma gemilerinden birini kullanacağını tahmin ediyorum. Geçmişte ABD donanmasına ait olan bu iki gemi Normandiya çıkartmasında da kullanılmıştı.”
SUALTI YAŞAMI GELİŞECEK
Bu proje gerçekleştiğinde Alanya’da dalış turizminin de canlanabileceğini bildiren Koşu “Alanya’da hiç batık yok. Bu batık sayesinde resif adı verilen su altı yaşamı gelişecek. Bu geminin batırılması ile batığın olduğu yerde mercanlar oluşacak. Balıklar burada yuva yapacak. Bugüne kadar Türkiye’de bilinçli olarak hiçbir gemi batırılmadı. Bu proje ger çekleştiğinde bu bir ilk olacak. Hurdaya ayrılan bu gemilerin romörkörlerle Alanya’ya getirilip batırılma işleminin yapılacağını sanıyoruz” diye konuştu.
Kaynak:Mustafa KOZAK / ANTALYADenizHaber.Com
Hurda gemiler turizmin hizmetinde

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 2.Dünya Savaşında kullanılan Bayraktar ya da Sancaktar adlı hurdaya ayrılan savaş gemilerinden birini Alanya’da batırmak için çalışma yapacak.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
‘Karadeniz'deki saldırılar sürerse Türkiye boğazları kapatmalı’Son dört yılda, Karadeniz'de yük taşıyan yaklaşık 50 Türk gemisi saldırıya uğradı. Deniz Ulaştırması eski Genel Müdürü Deniz Vank, saldırıların sürmesi halinde Türkiye'nin Montrö kapsamında Boğazlar'ı kapatması gerektiğini söyledi.
İran'dan piyasaları altüst edecek karar: Hürmüz'de geçiş ücreti alınacakİran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere sunulan hizmetler karşılığında ücret alınmasını öngören maddeyi kabul etti.
Erdem Ağan, BODTO başkanlığına adayBodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, iş insanı ve mühendis Erdem Ağan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ağan, “Bodrum’un birikimine sahip çıkarak, geleceğini birlikte inşa etmeye hazırız” dedi.
Rumlar panikte! Türkiye ve KKTC projesini BM'ye taşıdıRum yönetimi, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan denizaltı doğal gaz boru hattı mutabakatını BM’ye şikayet etti.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























