HAZAR GÖLÜ'NDE TARİHİ KALINTIElazığ'daki Hazar Gölü'nde araştırma dalışı yapan arkeolog Çiğdem Aygün ve kameraman eşi Engin Aygün, gölün dibinde tarihi bina kalıntılarını keşfetti.Gölün iki metre dibindeki, sur duvarları ve bina kalıntılarının Bizans dönemine ait olduğu tahmin ediliyor.
Aygün çifti, gölün dalış turizmine açılması gerektiğini de söyledi.
Türkiye'nin mavi bayrak ödüllü tek iç denizi konumundaki gölde arkeolog Çiğdem Aygün ve eşi, bir arkadaşlarının önerisiyle araştırma dalışı yatı.
Tarihi kalıntıların bir kısmının göl üstünden görüldüğünü de söyleyen Çiğdem Aygün, "büyük ustalıkla yapılmış, 5 metre yüksekliğinde, 11-13'üncü yüzyıl dönemine ait, 150 metre uzunluğunda" dedi.
Türkiye Arkeolojik Yerleşimler Projesi'nin batıklar sorumlusu olarak görev yapan Çiğdem Aygün, gölde bulunan tarihi kalıntıların iyi değerlendirilmesi gerektiğine de inanıyor.
Aygün'e göre, göldeki tarihi eserlerin dalış turizmine açılması gerekiyor.
Göldeki çekimleri gerçekleştiren Engin Aygün ise suyun derinliğinin 10 metre olduğunu ama dalış yapmak isteyenlerin rehber eşliğinde dalması gerektiğini hatırlattı.
Engin Aygün, "duvarlar var, kapalı geçitler var. Değişik bir dalış ortamı" dedi.
Aygün çifti, kendi imkanlarıyla gölde yaptıkları araştırma dalışlarını devam ettirmek için destek bekliyor. Kaynak:CNNTürkDenizHaber.Com
Hazar Gölü'nde tarihi kalıntı

Elazığ'daki Hazar Gölü'nde araştırma dalışı yapan arkeolog Çiğdem Aygün ve kameraman eşi Engin Aygün, gölün dibinde tarihi bina kalıntılarını keşfetti.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
DGM, Denizcilik Hizmet Ücretlerini güncellediDenizcilik Genel Müdürlüğü, yeni kılavuzluk ve römorkörcülük ile palamar ücretlerini açıkladı.
Torlak Denizcilik’te acı kayıpTorlak Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sinan Torlak’ın ağabeyi Ahmet Necdet Torlak hayatını kaybetti.
Marmara’da deniz seferlerine hava engeli!Marmara Bölgesi’nde elverişsiz hava koşulları deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Şehir Hatları, İDO ve BUDO tarafından yapılan resmi açıklamalara göre, özellikle sabah saatlerinde birçok vapur ve deniz otobüsü seferi iptal edildi.
Papara’nın MY Lady Soul yatı satışa çıktıTMSF, Papara’nın el konulan varlıkları arasındaki MY Lady Soul isimli motor yatı 117 milyon TL’ye satışa çıkarttı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























