• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Hamsinin fiyatı 3TL'ye kadar düştü

Hamsinin fiyatı 3TL'ye kadar düştü
Marmara Denizi'nde istavrit ve çinekopun bol olması hamsi fiyatlarını 3 TL'ye kadar düşürdü. Denizdeki balık bolluğuna sevinen balıkçılar, kış gelene kadar su ürünlerindeki ucuzluğun süreceğini söyledi.

Marmara Denizi'nde istavrit ve çinekopun bol olması hamsi fiyatlarını 3 TL'ye kadar düşürdü. Denizdeki balık bolluğuna sevinen balıkçılar, kış gelene kadar su ürünlerindeki ucuzluğun süreceğini söyledi.

Marmara Denizi'ndeki palamut, lüfer, istavrit, çinekop ve hamsi bolluğu, fiyatların düşmesini sağladı. Eylül ayından bu yana denizde bolluk yaşayan balıkçılar, kış gelene kadar fiyatların ucuz olacağını söylüyor. Yasağın kalktığı 1 Eylül'den bu yana denize açıldıklarında bol bol deniz ürünüyle karaya geldiklerini ifade eden Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, Gemlik'te yaklaşık 5 bin kişinin balıkçılıktan ekmeğini kazandığını söyledi. Hava şartlarının balık tutmak için müsait olduğunu ifade eden Dalarel, mevsim şartlarının bu şekilde devam etmesi durumunda fiyatların ucuz seyredeceğini kaydetti.

Balık fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 10 daha ucuz olduğunu söyleyen Dalarel, "Denizdeki bereket sayesinde vatandaşlar sofralarından balığı eksik etmiyor. Geçen seneye nazaran denizdeki verimden memnunuz. Palamut ve lüfer de azalma olmasına rağmen istavrit ve çinekoptaki verim bizi sevindirdi. Her şey mevsimine göre. Eylül ve ekim ayının palamut ve lüfer için uygun. Bu senenin bir bereketi var. Denize çıktığımızda kasa kasa balıklarla geri dönüyoruz. Şimdi ise çinekop ve istavrit zamanı" dedi.

DENİZEKİ BEREKET HAMSİYİ 3 TL'YE DÜŞÜRDÜ

Geçen sene palamut, lüfer ve istavritin daha az olduğunu, bunun da fiyatlara olumsuz yansıdığını kaydeden Dalarel, "Şu an çinekop 10 TL, hamsi 3 TL-5 TL, istavrit 7,5 - 10 TL, palamut ise 10-15 TL arasında. Bu fiyatlar gayet uygun. Hamsinin ucuz olması çok güzel. Öteki balık türlerindeki bolluk hamsi fiyatlarına yaradı. Eylül ayından bu yana hamsi zaten boldu. Mesela palamut, istavrit ve çinekop az olsaydı hamsi pahalı olurdu. Geçen sene hamsi 10 TL'nin altına düşmedi. Diğer balık türlerinin fazla olması fiyatı dengelerken hamsiyi ucuzlatıyor" diye konuştu.

Dalarel, Gemlik'te balıkçılığın önemli bir sektör olmasına rağmen bir balıkhane olmamasını eleştirerek, "Bir balıkhanemiz yok. Gemlik Körfezi'nde bir tane balıkçı barınağı yok. Herkes iskelelere bağlanıyor. Bu bizim için hem zaman hem de maddi kayıp. Balıkhane Gemlik'te olması gerekirken Görükle'de. Orada deniz yok ama balıkhanesi var. Ulaşım masraflı oluyor. Bu yüzden Gemlik'e mutlaka bir balıkhane yapılmalı" açıklamalarında bulundu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim