• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Hacizli geminin mürettebatı mahsur

Hacizli geminin mürettebatı mahsur
Marmara Ereğlisi açıklarında haczedilen Türk bayraklı "Emre T" adlı geminin 9 kişilik mürettebatı, hareket kabiliyeti bulunmayan gemide 10 gündür mahsur...

Marmara Ereğli Martaş Limanı açığında İstanbul İcra Dairesi tarafından haczedilen Türk bayraklı EMRE T gemisinin 9 kişilik Türk personeli açık denizde mahsur kaldı. Sefer sonrası sahibi tarafından satılıp alacaklarının ödenmesini bekleyen personel 10 gündür yakıtsız, susuz ve kumanyasız kaldıklarını ve acilen çözüm için yardım beklediklerini dile getirdi.

Gemi Kaptanı Alaattin Alçil, "Gemide yeterli yakıt, su ve kumanya kalmadığından ben ve mürettebatım zor şartlarda yaşıyoruz. Olası bir fırtına, yangın, sürüklenme ve gemide hastalanan personel olması durumunda hareket kabiliyetimiz olmadığından bir çevre karşısında mal ve can emniyeti sağlanması mümkün olmayacaktır” diye ifade kullandı.

Kaptan Alçil, “İcra yasası gereği gemiyi haczeden kurum ya da kuruluşun “haczedilen malın güvenliğini sağlar" maddesi uyarınca karşımızda muhatap bulamamaktayız. İcra takibi yapılırken ilgili mevzuatın tam uygulanmaması ve Liman Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bilgi ve deneyimlerine bilirkişi olarak başvurmaması felakettir. İlgilileri uyarıyorum” dedi.
Gemideki 2'nci Makinist Ali Kıvırcık, "Sefer sonu gemi satılıp ücretlerimizi alıp inecektik. Biz ve ailelerimiz perişan durumda. Balık tutarak yiyeceğimizi sağlıyoruz. Ancak geceleri yakıtsızlıktan jeneratörleri kapatıyoruz. Çok soğuk oluyor. Deniz suyu ile temizlik ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Kenya'da, Ürdün'de, Somali'de rehin kalan gemici meslektaşlarımızı duyuyorduk. Memleketimizde böyle mağdur olacağımızı asla düşünemezdim" diye ifade kullandı.

Açık denizde mahsur kaldıklarını ifade eden gemi mürettebatı, personelin psikolojik ve sağlık sorunları yüzünden geminin emniyetinde zafiyetler olabileceğini ve olacak kazalardan sorumlu olmadıklarına ilişkin dilekçeyi de resmi makamlara ilettiklerini söyledi.

Yetkililer, geminin kimyasal madde taşıyan tanker olması münasebetiyle önceki yüklerin oluşturduğu gazların olası bir sıkışma karşısında patlama riskini taşıdığına ifade ediyor. 4 bin 800 grostonluk gemide 10 gündür mahsur kalan ve gemiyi terk etmeyen personel sınırlı miktardaki yakıtında bitmesi durumunda jeneratörleri kapatmak zorunda kalacaklarını ve bunun da olası bir kazaya sebebiyet verebileceğine dikkat çekiyor.

Geminin özellikleri:

Gemi Tipi: Petrol tankeri
Yapım Yılı: 2004
Boy x Genişlik: 98 m X 15 m
Gross Tonnage:
2980, Detveyt: 4804 t
Bayrak: Türkiye

emre_t1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
07 Mart 2013 Perşembe 20:02
Haciz gemi Emre T
Geçmiş olsun. Denizciler adına teşekkür ederiz. Ama böyle olaylarda her zaman Sayın ve de sevgili Cumhur Başkanımız Abdullah Gül Beyfendiyi bize yardım etmesi için bulamayacağımızdan sivil toplum kuruluşların böyle durumlarda müdahele edebilmesi için örgütlenmesi şarttır. Kur!an'ı Türkçe okuduğumdan Bakara 215. ayette yolda kalmışlara İNFAK yani yolda kalmışlara yardımı Allah Kur'an'da buyurduğundan "ORADA BİR MÜSLÜMAN YOK MU?" diye feryad ettim. Tekrar Sayın Cumhur Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi denizciler adına sunuyoorum. Allah razı olsun. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Emre T personeli
07 Mart 2013 Perşembe 01:21
K U R TU L DU K
Sayın Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle Tekirdağ valiliğinin ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı gayretleriyle personel kurtuldu.Duyarlı olan bir kaç DENİZCİMİZ ve devletimizin gayret gösteren kurumlarına çok teşekkür ederiz.Bu gece itibarıyla 24 gün üzerine evlerimize kavuştuk.YUrt dışında olsak mahvolmuştuk.Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin.Türk denizcilerine en kısa sürede yardım edecek kurum yok.Büyük devlet olmak kendi vatandaşına her yerde sahip çıkmak demektir.DENİZCİLERİMİZE ÖNCE DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKMALI. Halen sahipsiziz. Duyarlılık gösteren herkesten Allah razı olsun.Sağolun.
85.103.63.111
MEHMET İLKEL
04 Mart 2013 Pazartesi 15:32
Bir küfür yeterli
Evet, sanırım aramızdan bir müslüman çıkmadı! Benim fikrim, durumun düzelmesi için sadece okkalı bir küfür yeterli, fakat burası yeri değil malesef. Armatör ve işletmecisinin bu haberde ismi geçmiyor, (haciz eden hakkında da bilgi yok.) Armatörünü merak eden, aşağıdaki linkden bakar, öğrenir. http://transpasifik.com/html/about_us.html
78.172.239.208
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
04 Mart 2013 Pazartesi 10:55
EMRE T personeli
Sayın editor lütfen bu feryadımı Karadeniz Ereğlisi
halkına ve Medyaya ulaştırınız. BURADA FERYAD EDİYORUM ORADA BİR MÜSLÜMAN YOK MU? Eğer Kur'an'ı Türkçe okusalardı orada Allah'ın buyruklarını görererek gemideki personelin yardımlarına koşarlardı.Ya Rabbim sen bizi dosdoğru ilet(Fatiha Suresi'nden)Neredesiniz sendikalar, Sivil toplum kuruluşları. Neredesin ey Karadeniz Ereğlisi Liman Başkanı. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim