• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Giresun Limanı hakkında suç duyurusu

Giresun Limanı hakkında suç duyurusu
AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, gerekli şartları yerine getirmediği ve özelleştirme kurallarına uymadığı sebebiyle Giresun limanını işleten firma hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, gerekli şartları yerine getirmediği ve özelleştirme kurallarına uymadığı sebebiyle Giresun limanını işleten firma hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Geldi; “İşletici firma bugüne kadar taahhütlerini yerine getirmedi, biz yapılacak inceleme sonunda özelleştirmenin iptal edilmesini bekliyoruz” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun limanının özelleştirilmesinin iptal edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Geldi, yapılacak olan inceleme sonrasında limanın özelleştirilmesinin iptal edilmesini beklediklerini kaydetti. Geldi; “Yapılan özelleştirme sonucunda Giresun limanını işletme hakkını alan işletmeci bugüne kadar limanı çalışır vaziyete getiremedi. Hemen yanı başımızdaki Trabzon limanında gemiler yük boşaltmak için açık denizde beklerken, Giresun limanı maalesef boş olarak duruyor, bu durumu kabul edemiyoruz” dedi.

BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULUNA SUÇ DUYURUSU

Milletvekili Mehmet Geldi, KİT Komisyonunda yaptığı konuşmasında Giresun limanı ile ilgili olarak Başbakanlık Teftiş Kuruluna suç duyurusunda bulunduklarını da belirterek, “Fırtına sonrası büyük hasar gören ve ardından yapılarak özelleştirilen limanla ilgili olarak özelleştirme idaresinden işletme hakkını alan firma, limanın onarımı sırasında taahhüt ettiği onarım parasının yarısını vermedi. Dolgu alanı ile ilgili yapması gereken ödemeyi yapmadı. Üstüne üstlük kamulaştırma sırasında Denizcilik İşletmelerinden kamulaştırma parası aldı. Bu konuda Denizcilik İşletmeleri kusurlu bulundu” diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME İPTAL EDİLMELİ

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun limanını işleten firmanın Ordu ve Sinop limanlarını da işlettiğini buralarda da aynı sorunun olduğunu belirterek, “Yaptığımız suç duyurusu sonrasında inceleme ve soruşturma gerçekleşecek. Bunun sonunda da biz limanın özelleştirme işleminin iptal edilmesini bekliyoruz” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bahadır şener
20 Nisan 2013 Cumartesi 20:41
giresun limanı
doğal afetin limana verdiği zarar 30 yıllık kazancın 3 katı tutarında bir rakam. kiracı olarak oturduğunuz evi deprem yıksa zararın yarısını kiracının ödeyeceği mukavele hukukimidir bu konu yargıya gidecektir.

liman çalışmadığı için giresun sanayi ticaret odasını şikayet etmek gerekir, nerede gemileriniz neden giresuna gemi getirmiyorsunuz diye, liman işletme ufuktan geçen gemiyi silah zoru ile çevirip limanamı sokacak yoksa ufak giresun esnafı berberi kasap ve manavmı limana gemi getirecek

limanı kiralayan yanlış limanı kiralamış, limanı zamanında çalıştıran 7 tane giresun sanayi firması ticaretten çekilince sonuç bu hale gelmiş.
şu an giresunda bir gemi bile getirebilecek fabrika yok ama memlekette bir zenginlik bir bolluk duyunca acaba burası türkiyemi diye soruyor insan
78.187.25.227
DERYA
20 Nisan 2013 Cumartesi 15:51
MERAKLI KESKİN
NE KADAR KESKİN OLDUĞUN BELLİ,BULAMADINMI LİMAN BAŞKANLIĞIN YERİNİ.BİRAZ İPİN UCUNDAN TUT BULACAKSIN,LİMANIN GÜNEYİN DE,OTELİN VE GİRESUN PARKIN YANINDA.TABELASINI GÖRDÜNMÜ,KAPIDAN İÇERİ GİR,BURADA GİRESUN LİMAN BAŞKANLIĞI BURASIMI DİYE SOR,GÖREVLİ MEMURLARA,ACABA YANLIŞ GELİP GELMEDİĞİNİ DE SOR Kİ.İPİN UCU DOĞRUMU GELDİĞİNE KANAAT GETİR.
81.214.71.174
Erhan
16 Nisan 2013 Salı 16:08
Keskin
Liman Başkanlığı varmı Giresunda
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim