• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 14 °C

GESAD, AB Projesi'ni fuarda tanıtacak

GESAD, AB Projesi'ni fuarda tanıtacak
GESAD, kısa adı EUROVIP olan ve Avrupa denizcilik sektörü KOBİ'lerine teknoloji ve bilgi alışverişi faaliyetlerinde sanal ortaklık ve işbirliği ortamı sağlayan projeye katılmaya davet ediyor.

GESAD, Avrupa Birliği Projesi'ni 20 Mart'ta Europort İstanbul Fuarı'nda tanıtacak. EUROVIP  Avrupa denizcilik sektörü KOBİ'lerine teknoloji ve bilgi alışverişi faaliyetlerinde sanal ortaklık ve işbirliği ortamı sağlayan projeye katılmaya davet ediyor.

Denizcilik sektörünü derinden etkileyen, istihdam, üretim, büyüme denklemini bozan ekonomik krizin etkilerinin hissedilmeye devam edildiği bu piyasa koşullarında, gerek bu olumsuz havayı ortadan kaldırmak gerekse benzer krizlerin sektörümüz üzerindeki olası olumsuz etkilerini önlemek adına uluslararası işbirliği kaçınılmaz hale geldi.

Bu işbirliği yaklaşımının somut tezahürü olan EuroVIP Projesi, Avrupa denizcilik sektörü KOBİ'lerine teknoloji ve bilgi alışverişi faaliyetlerinde sanal ortaklık ve işbirliği ortamı sağlayan uygulamalı bir proje. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı'na tabi olan EuroVIP proje ortağı İMEAK Gemi Sanayicileri Derneği, hem üyelerini ve hem de KOBİ’leri ve araştırma kuruluşlarını, platforma katılım sağlamaya davet ediyor.

EuroVIP, sektörel gelişmeler ve yenilikçi teknolojilerden yararlanma adına Avrupa Denizcilik sektörünün liderleri, KOBİ'ler ve Ar-Ge kuruluşları arasında yeni işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturmayı sağlıyor.

Proje tarafından yararlanıcı kitleye sunulacak internet erişimli bir platform altyapısı sağlanarak gelişmiş bilgi-iletişim sistem ve araçları sunuluyor. VIP adı verilen Platform veya Internet Portalı, KOBİ ve Ar-Ge kuruluşlarına gelişmiş bilgi veri tabanında çoklu sonuçları görüntüleme, karşılaştırma ve çeşitli formlarda işbirliği imkanları sunuyor.

Avrupa denizcilik KOBİ'lerinin sürdürülebilir rekabetçi konumunun gelişmesinde önemli rol oynayan  EuroVIP projesi ile günümüz internet ve bilgi-iletişim teknolojisi artık KOBİ'lerin iş faaliyetlerini ilk defa sanal ortama taşıdı ve böylece  yeni bir oluşum başladı. Bu ilk oluşumda ülkemiz firma ve Ar-Ge kuruluşlarının yer alması büyük önem taşıyor.

GESAD, bu çerçevede tüm ilgilileri 20 Mart 2013 günü Europort Fuarı ve İMEAK Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) işbirliği ile düzenlenecek ve  proje koordinatörü Strathclyde Üniversitesi (Glasgow, Birleşik Krallık) tarafından sunulacak EuroVIP Projesi Tanıtım seminerine davet ediyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim