• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Gemi İnşaa Sanayi Çalıştayı yapıldı

Gemi İnşaa Sanayi Çalıştayı yapıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Gemi Sanayi Faaliyetleri Çalıştayı’nın ikinci toplantısı GİSBİR'in ev sahipliğinde yapıldı.

Gemi İnşaa Sanayi Faaliyet Çalıştayı yapıldı

Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde yapılacak 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Gemi Sanayi Faaliyetleri Çalıştayı’nın ikinci toplantısı 16 Mayıs 2013 günü Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ankara’da gerçekleştirilen ilk toplantıda öncelikle,

1- Gemi ve Yat İnşa Sanayi Faaliyetleri
2- Gemi İnşa Yan Sanayi Faaliyetleri
3- Gemi ve Yat Tamir, Bakım ve Onarım Sanayi Faaliyetleri
4- Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Faaliyetleri
5- Offshore ve Yenilenebilir Enerji Yapıları
olarak 5 başlık altında belirlenmiş olan çalışma gruplarının, GİSBİR’in önerisi doğrultusunda birleştirilerek,
1- Gemi ve Yat İnşa Sanayi Faaliyetleri, Gemi ve Yat Tamir, Bakım ve Onarım Sanayi Faaliyetleri, Offshore ve Yenilenebilir Enerji Yapıları
2- Gemi İnşa Yan Sanayi Faaliyetleri
3- Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Faaliyetleri
olmak üzere 3 ana başlık altında yapılmasına karar verildi.

Bu doğrultuda 1 ve 2 nolu çalışma gruplarının ikinci toplantısı GİSBİR’de yapıldı. 3 nolu Çalışma Grubu olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Faaliyetleri çalışma grubunun ikinci toplantısı ise yine Ankara’da gerçekleştirildi.

İTÜ’den Prof Dr. Abdi Kükner’in oturum başkanlığını yaptığı Gemi ve Yat İnşa Sanayi Faaliyetleri, Gemi ve Yat Tamir, Bakım ve Onarım Sanayi Faaliyetleri, Offshore ve Yenilenebilir Enerji Yapıları Çalışma Grubu 2. toplantısına, UDH Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Umut Şentürk, Dr. Ceyla İnmeler, Hicret Kurtoğlu, Barış Öztürk, Ersel Turgut; GİSBİR’den Birol Üner, Prof. Dr. Oral Erdoğan, Genel Sekreter Süheyl Demirtaş, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu, Muzaffer Yay; DTO’dan Ahmet Tağmaç; YATEF Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Sağlık Bakanlığı’ndan daire başkanı Dr. Hüseyin Uludağ ile Dr. Yasemin D. Eraslan; ABS’den Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı ile Ahmet Kırım; BV’den İhsan Elal, Türk Loydu’ndan Murat Kaplanğlu; İTÜ’den Prof. Dr. Selma Ergin; Türk Eximbank’tan Aynur Yılmaz; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Hasan Çelik katıldı.

YTÜ’den Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan’ın oturum başkanlığını yaptığı Gemi İnşa Yan Sanayi Faaliyetleri Çalışma Grubunun 2. toplantısına ise, UDH Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nden Hicret Kurtoğlu; Ersel Turgut; KOSGEB’den Yusuf Harbi; TSE’den Olcay Temel, Selçuk İdeci; TÜLOMSAŞ’tan Ercan Demirci; GESAD’dan Mustafa Ünar; Türk Loydu’ndan Hür Fırtına; Ensar adına Özkan Göksal; Engin Denizcilik adına M. Turan Şahin; Onursan adına Yılmaz Onur; GEMİMO adına Şenol Üngör; Yılmazlar Çelik Makine adına Kenan Yılmaz katıldı.

Gemi Sanayi Faaliyetleri Çalıştayı Çalışma Gruplarının yaptıkları bu toplantılar sonucunda, hazırlanan raporlar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı’na sunulacak.

gisbir.20130520145318.jpg

gisbir1.20130520145335.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim