• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Filyos Limanı ne zaman ihaleye çıkıyor?

Filyos Limanı ne zaman ihaleye çıkıyor?
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Filyos’a yapılması planlanan 25 milyon ton yıl kapasiteli liman projesinde sona geldiğini ve ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Filyos’a yapılması planlanan 25 milyon ton yıl kapasiteli liman projesinde sona geldiğini ve ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi.

22 ve 23. dönem Karabük Milletvekiliği yapan ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Filyos bölgesinin hükümet tarafından Endüstriyel bölge olarak ilan edildiğini ve çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.

 Ceylan, Karabük’ün uzun yıllardır yapmayı planladığı Filyos limanın sadece bu kent için değil Batı Karadeniz ve Orta Anadolu’yu ilgilendiren projede son aşamaya geldiklerini belirterek, “ Çeşitli Bankalıklar nezdinde yaşanan sıkıntılar giderildi ve ihale aşamasına geldi. Projesi hazır. Büyük bir liman olacak. Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolarlık ihracatını gerçekleştirecek Limalardan bir tanesi olacak. Sadece Karabük değil Batı Karadeniz ve Orta Anadolu’ya hitap edecek. KARDEMİR’in 3 milyon tona ulaşan kapasitesi ve diğer sanayi tesisleri için Filyos limanı önemli bir yer haline gelecek. Büyük maliyetler olduğundan Devlet olarak Avrupa Birliği’ne müracaat edilmiş durumda. 300 milyon avroluk hibe yardımı için AB’ye müracaat edildi. Müjdeli haberleri bekliyoruz. En kötü ihtimal olsa bile AB hibesinde sıkıntı çıkarsa kendi bütçe imkanı ve yap işlet ile bu yıl içinde ihale ederiz. Buranın alt yapısını devlet yapacak ama üst yapısını ise özel sektör yapacak. Buda şimdiden hem Karabük ve hem de sanayicilerimiz birlik olup bu ihaleye hazır olsunlar” dedi.

 DEMİRYOLU SİNYALİZASYONU

 Ceylan, Devlet Demir Yolu tarafından yapılan Ankara- Çankırı - Karabük - Zonguldak arasında demir yolu sinyalizasyon rehabilitasyonun da devam ettiğini söyleyerek, “Buda çok büyük proje ve Avrupa Birliği kaynaklarının destekleriyle yürüyor. Merkezi bütçeden de destek veriyoruz. 300 milyon avro’yu bulacak büyük bir proje. Ödenek olarak 185 - 200 milyon TL olarak ödenek ayırdık bu projeye. İlk olarak Karabük - Zonguldak arasındaki demir yolu hattıyenilecek. Sinyalizasyonu yenilecek ve bu sayede bu hatta çalışan trenlerin hızları ve sayıları artacak. Bölgede Filyos merkez olacak. Hükümetimiz tarafından Filyos Endüstriyel bölge ilan edildi, çalışmaları devam ediyor. Bu limana ulaşacak ulaşım ağları örmeye çalışıyoruz. Demir yolu ve karayolu ile” ifadesinde bulundu.

 Geçmişte Karabük’te sanayicinin enerji sıkıntısı yaşadığını ancak artık bunun bölgede unutulduğunu ifade eden Mehmet Ceylan, “Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinden Karabük’e kadar sanayi elektriği geldi. Yeni HES ve barajlarla bölgemiz bir enerji üssüne kavuşmakta. Karabük için önemli olan bir diğer büyük projeden biri olan Andıraz barajını da bu yıl yatırma aldık. Soğanlı çayı üzerinde Filyos projesi kapsamında bölgemizde iki tane büyük baraj yapılacak. Bunun bir tanesi olan Andıraz barajı Karabük ile Araç arasında kurulacak büyük bir baraj olacak. Şuan ÇED raporu devam ediyor ve Haziran ayında rapor tamamlanarak ihale edilecek. Bunun da alt yapısını devlet üst yapısını özel sektör yapacak. Yap işlet modeli olacak. Büyük bir baraj ve 36 megawatt gücünde olacak. Gelecek yılda Aktaş barajı da gündeme gelecek. Onu da ihaleye etmeye çalışacağız. Bunlar büyük yatırımlar” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim