• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

DTO turizm sektörünün sorunlarını dinledi

DTO turizm sektörünün sorunlarını dinledi
DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu yeni turizm sezona sorunları en aza indirmek amacıyla Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde denizcilik sektör temsilcileriyle buluştu.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu yeni turizm sezona sorunları en aza indirmek amacıyla Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde denizcilik sektör temsilcileriyle buluştu.

DTO Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Eyiler ve Uzman Tuğba Balta, Manavgat'ta denizcilik sektör temsilcileriyle Manavgat Yelken, Su Üstü Sporları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde bir araya geldi. DTO Başkan Yardımcısı Kaçmaz odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Denizcilik sektörünün akaryakıt tüketiminin çok fazla olduğunu belirten Kaçmaz, indirimli yakıt alınması konusunda bazı akaryakıt dağıtım şirketiyle girişimlerde bulunduklarını söyledi. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden indirim konusunda yanıt beklediklerini anlatan Kaçmaz, "Eğer akaryakıt şirketlerinden indirim sağlayabilirsek sektörde giderler konusunda önemli bir kazanç elde edilecek. DTO olarak sektörün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Manavgat'ta proje çalışmaları devam eden Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin hayata geçmesini arzuladıklarını ifade eden Kaçmaz, Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi'nin DTO'nın Mega Projeleri arasında yer aldığını kaydetti.

DTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Eyiler de Manavgat Irmağı'nda bir an önce Liman Yönetmeliği'nin çıkarılması gerektiğini ve liman başkanlığın bir an önce yeniden açılması gerektiğini bildirdi.

Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aydın Özcan da Manavgat'ta 480 dönüm alanda yat yapım ve çekek yeri projesinin son aşamaya geldiğini söyledi. Kooperatifin 15 Mart tarihinde genel kurulu yapacağını belirten Özcan, "Burada son durum yer teslimatına kadar geldi. Avam Proje hazırlanıyor. Bu projesi dışarıya yaptırsaydık en az 3 milyon TL proje bedeli ödeyebilirdik.

İstanbul Üniversitesi'ne Avam projeyi çizdiriyoruz. Yer teslimi konusunda Sayın Başbakanın onayını bekliyoruz. Manavgat'ta yerli-yabancı davası yapılıyor. Bizi engellemeye çalışanlar Manavgat'ın önünü kesmeye çalışıyorlar. Büyük yatırım gerçekleştirilecek. Devlet desteği yok. Tamamen ortakların gayretleri var" dedi.

DTO heyeti daha sonra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Alanyalı denizcilik sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Antalya bölgesindeki liman başkanlıkları ile Sahil Güvenlik denetimlerinde standartların ortaya konulması istendi. İsrail'den gelen yolcu gemisi sayısında yüzde 90, genel yat sayısında ise yüzde 33 civarlarda düşüş yaşandığı vurgulanırken, Alanya Limanı'na geçen yıl 40 binden fazla yabancı yolcu geldiğini, bu yılın iki aylık döneminde ise 9 bin 500 turist geldiği ve kruvaziyer turizmin sezona iyi başladığı ifade edildi.

Alanya 328. No'luYatçılar ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, tur teknelerinin acentelerin baskısı altında kaldığını söyledi. Bu nedenle bazı tur tekne sahiplerinin çok ucuza yolcu taşıdığına dikkat çeken Demirel, 7-8 veya 10 Avro'ya kadar yiyecek, içecek dahil fiyat verildiğini hem de yolcu taşındığını bildirdi. Demirel, "Alanya'da tekne turu iyice dibe vurdu. Alanya çok iyi bir markaydı… Turizmde patlama yaşanacak deniliyor. Ancak Avrupa'da ekonomik kriz sürüyor. Alanya'ya Avrupa ülkelerinden turist geliyor. Basında sürekli turist patlayacak diye yazılıyor. Bu haberleri okudukça bizde yatırım yapıyoruz ama hep cebimiz patlıyor" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim